Tgrt Haber
17 Eylül 2021 10:28

Bir tutum saça 1 milyon Dolar! Öğretmen kesti, veli dava açtı

ABD’nin Michigan eyaletinde yaşayan bir baba, kendisinin ve eşinin izni olmadan 7 yaşındaki kızları Jurnee’nin saçını kesen öğretmenine, okula yönetimine 1 milyon dolarlık dava açtı.

Bir tutum saça 1 milyon Dolar! Öğretmen kesti, veli dava açtı
dava,Jimmy Hoffmeyer

MLive.com'un haberine göre ABD’nin Michigan eyaletinde yaşayan Jimmy Hoffmeyer, kendisinin ve eşinin izni olmadan 7 yaşındaki kızları Jurnee’nin saçının kesildiği iddiasıyla öğretmenine, okula yönetimine 1 milyon dolarlık dava açtı. Grand Rapids'deki federal mahkeme, tarafından baba haklı bulundu ve Mount Pleasant Devlet Okullarına karşı dava açılan iddianameyi kabul etti. Soruşturma dosyasında çift ırklı kızın anayasal haklarının ihlal edildiğini, ırk ayrımcılığını, etnik yıldırma, kasıtlı duygusal sıkıntı ve saldırı ve darp edildiğini iddia ediyor. Baba olaydan sonra kızını başka bir okula nakletti. 

DÜZLEŞTİRMEK İÇİN KESMİŞLER 

Jimmy Hoffmeyer, kızı Jurnee’nin Ganiard İlkokulu'ndan eve başının bir tarafındaki saçlarının bir kısmının kesilmiş olarak geldiğini fak etti. Kızı Jurnee, saçını okul otobüsünde bir sınıf arkadaşı tarafından kesildiğini söyledi. Baba Hoffmeyer, aynı gün Jurnee'yi bir kuaför salonuna götürdü ve saçlarına kesim yaptırarak şekillendirdi. 

Aile olaydan birkaç gün sonra kızlarının saçının bir miktar daha kesilmiş olduğunu fark etti. Bunun üzerine aile çocuğa ne olduğunu sorduğunda "Ama baba, o öğretmendi. Öğretmen saçını düzleştirmek için kesti" cevabını aldı.  Hoffmeyer, polisi aramadan önce okulu defalarca aradığını ve cevap alamadığını söyledi.

Bir tutum saça 1 milyon Dolar! Öğretmen kesti, veli dava açtı

MAHKEMEYE GÖRE OKUL KUSURLU 

Mount Pleasant Devlet Okulları Eğitim Kurulu, mahkemede Jurnee'nin saçını kesen görevliyi uyardığını ve kızın saçını kesen işçinin "iyi niyetine" rağmen bunu onun izni olmadan yaptığını belirlediğini söyledi. Veli ve bölge yöneticilerinin bilgisi olmadan okul politikasını ihlal ettiğini kaydetti. Yönetim kurulu, üç çalışanın da özür dilediğini söyledi.

Mahkemeye göre olay "çalışanlarını gerektiği gibi eğitmeyi, izlemeyi, yönlendirmeyi, disipline etmeyi ve denetlemeyi başaramadı ve çalışanların uygunsuz eğitim, gelenekler, prosedürler ve politikalar göz önüne alındığında şikayet edilen davranışa gireceğini biliyordu veya bilmesi gerekiyordu. Çalışanlar için var olan disiplin eksikliği" olarak değerlendirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...