Tgrt Haber

Bir ülkeden daha Müslümanları ayağa kaldıracak Kudüs kararı!

02 Kasım 2018 12:55
Bir ülkeden daha Müslümanları ayağa kaldıracak Kudüs kararı!
kudüs,,brezilya,

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkesinin İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyacağını açıkladı.

Brezilya'da devlet başkanlığına seçilen Jair Bolsonaro, bir gazeteye yaptığı açıklamada Brezilya ile İsrail rejimi arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini desteklediğini söyledi. Jair Bolsonaro, ülkesinin İsrail Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyacağını açıkladı.

ABD BAŞI ÇEKTİ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın kararıyla ABD, İsrail Büyükelçiliği Tel Aviv'den Küdüs'e taşıma kararı almıştı. Bu kararının ardından konu Guatemala, Honduras ve Romanya gibi ülkelerde tartışmaya açıldı. ABD, İslam ülkelerinden aldığı tepkileri görmezden gelerek İsrail Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e taşıdı.

BİR KARAR DA BREZİLYADAN GELDİ

Geçtiğimiz günlerde Brezilya'da yapılan başkanlık seçimlerini, aşırı sağcı Sosyal Liberal Parti'nin lideri Jair Bolsonaro kazandı. Bolsonaro, ilk projelerinden birinin İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımak olacağını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...