Tgrt Haber
09 Temmuz 2021 22:32

BMGK’dan kritik Suriye kararı! 1 yıl daha açık kalacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye’ye sınır ötesi yardımların devam etmesi için Cilvegözü Sınır Kapısı’nın 1 yıl daha açık kalmasına oy birliği ile karar verdi.

BMGK’dan kritik Suriye kararı! 1 yıl daha açık kalacak
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi,Cilvegözü Sınır Kapısı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bir araya geldi. Kapalı gerçekleştirilen oturumda “Suriye’ye sınır ötesi yardım mekanizması” olarak nitelenen Cilvegözü Sınır Kapısı’nın bir yıl daha açık kalması oy birliği ile kabul edildi. Suriye’nin kuzeybatısındaki yaklaşık 5 milyon kişiye ulaşan insani yardım malzemelerinin gönderildiği tek sınır kapısı olan Cilvegözü, Rusya'nın engellemesi durumunda yarından itibaren kapanma riskiyle karşı karşıya bulunuyordu.

YARDIMLAR 5 MİLYON KİŞİYE ULAŞIYOR

Uluslararası yardımların yapılmasına imkan tanıyan BMGK kararlarının yetkilendirdiği mekanizmayla 2014'ten bu yana, özellikle Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de 5 milyona yakın kişiye ulaşıyor. 2020'ye kadar gıda, ilaç, tıbbi ve hijyen malzemesi gibi uluslararası insani yardımlar, 2'si Türkiye'den olmak üzere 4 sınır kapısından gönderildi. Rusya'nın vetosu ve itirazları üzerine sınır kapılarının sayısı önce 2'ye indirildi, daha sonra Rusya, sadece Cilvegözü Sınır Kapısı'nın 1 yıl daha açık tutulmasına onay verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...