Tgrt Haber
13 Nisan 2022 10:23 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 10:44

Boris Johnson'dan istifa çağrılarına cevap: Görevi sürdürmek istiyorum

İngiltere'de koronavirüs kısıtlamaları döneminde gerçekleşen parti skandalının ardından aldığı para cezasını ödediğini açıkladı. Aldığı cezanın ardından görevi bırakıp bırakmayacağı sorusuna Johnson, "Sahip olduğum görevi sürdürmek ve ülkedeki sorunları çözmek istiyorum" şeklinde cevap verdi.

Boris Johnson'dan istifa çağrılarına cevap: Görevi sürdürmek istiyorum

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle aldığı para cezasını ödedi ve ardından özür diledi.

Johnson, Londra polisinin, koronavirüs nedeniyle ilan edilen karantina sırasında Başbakanlık'ta düzenlenen partilerle ilgili soruşturması kapsamında aldığı para cezasının ardından yaptığı açıklamada, "Para cezasını ödedim ve tam bir özür diliyorum" dedi.

“GÖREVİ SÜRDÜRMEK İSTİYORUM”

Aldığı cezanın ardından görevi bırakıp bırakmayacağı sorusuna Johnson, "Sahip olduğum görevi sürdürmek ve ülkedeki sorunları çözmek istiyorum" şeklinde cevap verdi.

“YETERSİZ KALDIM”

Haziran 2020'de Başbakanlık'taki doğum günü partisine katılan Johnson, bunun kuralların ihlali olabileceğini düşünemediğini belirtti ve polis soruşturmasına tamamen saygı duyduğunu ifade etti. Boris Johnson, hükümetin halkı korumak için koyduğu kurallara uyma konusunda yetersiz kaldığı için birçok kişinin hissedeceği öfkeyi de anladığını dile getirdi.

JOHNSON'A YÖNEİK İSTİFA ÇAĞRILARI

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Keir Starmer, konuya ilişkin açıklamasında, "Boris Johnson ve Rishi Sunak, yasaları çiğnedi ve İngiliz kamuoyuna defalarca yalan söyledi. İkisi de istifa etmeli" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...