Tgrt Haber

Borodianka’da da görüldü! Rus askerleri arkalarında bırakıyorlar

06 Nisan 2022 16:48 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 17:00
Borodianka’da da görüldü! Rus askerleri arkalarında bırakıyorlar

Rus birlikleri, Ukrayna'nın Borodianka kentinden sivil katliamın yanı sıra apartmanlara V ve Z işaretleri çizerek geri çekilmesi akıllarda bir çok soru işareti doğurdu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken Buça ve Borodianka’dan çekilen Rus birliklerinin arkalarında bıraktıkları sivil katliamlar dünyayı dehşete düşürdü. Rus birlikleri bununla da kalmadı kentte yaşayanlara korku salmak için V ve Z işaretlerini binalara kazıyarak veya işaretleyerek ayrıldı. Z ve V harfleri birlikte binalara, araçlara ve kontrol noktalarına boyandı ya da kazındı.

Yolların ve bahçelerin cesetlerle dolduğu Borodianka, savaştan önce 13.000 kişiye ev sahipliği yapıyordu ancak çoğu Rusya'nın işgalinden sonra kaçtı. Yoğun bombardıman ve yıkıcı hava saldırılarından sonra kent 28 Şubat'ta hareket eden Rus kuvvetleri tarafından işgal edildi. Borodianka, Kiev'de Bucha ve Irpin gibi banliyölerden geçen Rus birlikleri için bir başlangıç noktası olma özelliği taşıyor. Ukrayna kuvvetlerinin sert direnişiyle karşılaşan Rus birlikleri, geri çekilmek zorunda kaldılar.

V ve Z HARFİ NE ANLAMA GELİYOR?

Rusya'nın Ukrayna’da kullandığı zırhlı araç, tank ve hava araçlarının üzerinde bulunan ve merak konusu olan ‘Z’ ve ‘V’ harflerinin ne anlama geldiğini Rusya Savunma Bakanlığı açıklamıştı. Birçok kaynak, ordunun batı kanadını temsil ettiği için “Zapad” kelimesinin baş harfi “Z”nin araçların üstüne yazılı olduğunu, ‘V’ harfinin ise doğu kanadını temsil ettiğini iddia etmişti. Bakanlığın açıklamasına göre taarruza hazırlanan tankların üstünde günlerdir dünya gündeminden düşmeyen ‘Z’ harfi ‘Zafer’, ‘V’ harfi ise ‘Görev tamamlanacak’ anlamını taşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...