Tgrt Haber

Brezilya felaketi yaşıyor! Sel nehir üzerindeki köprüyü yıktı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 May 2024 11:55 - Güncelleme : 04 May 2024 16:40

Brezilya’nın Rio Grande do Sul eyaletindeki selde bir nehrin üzerinden geçen köprü yıkıldı. Çevrede bulunan vatandaşlar o anları cep telefonu kamerasına anbean kaydetti. Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 56'ya yükseldi.

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Rio Grande do Sul Sivil Savunmasından yapılan açıklamaya göre selde felaketindehayatını kaybedenlerin sayısı 56'ya yükseldi.

Eyaletin başkenti Porto Alegre de dahil olmak üzere 235 farklı noktada etkili olan sel nedeniyle en az 24 bin kişi evinden oldu.

Eyalet Valisi Eduardo Leite yaptığı açıklamada, "Zor günler olacak. İnsanlardan evlerini terk etmelerini istiyoruz. Amacımız hayat kurtarmak. Bazı şeyleri kaybedeceğiz ama hayatları korumalıyız. Önceliğimiz insanları kurtarmak" ifadelerini kullandı. Leite, bunun "eyaletteki en büyük felaket" olduğunu, Rio Grande do Sul'un "savaş halinde" olduğunu belirtti.

YIKILDIĞI ANLAR ANBEAN KAYDEDİLDİ

Eyalette büyük hasara yol açan sel nedeniyle sokaklar nehre döndü, yollar ve köprüler yıkıldı. Santa Maria'ya bağlı Palma'da nehir üzerindeki bir köprü çöktü. O anlar çevredekilerin cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...