Tgrt Haber

Buça katliamının baş şüphelisi tespit edildi

05 Nisan 2022 15:03 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 15:31
Ukrayna Başsavcısı Venediktova, Kiev bölgesindeki şehirlerde sivillere ait 410 cansız bedene ulaşıldığını açıkladı.

Rus birliklerinin geri çekilirken geride bıraktığı korkunç katliamın baş mimarı olan isim netleşti.

Ukrayna Başsavcısı Venediktova, Kiev bölgesindeki şehirlerde sivillere ait 410 cansız bedene ulaşıldığını açıkladı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in yakınında yer alan Buça'da Rus güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından geride bıraktığı katliam dünyayı dehşete düşürdü. Sokaklarda ve işkence odalarında cesetlerin bulunması üzerine Ukrayna harekete geçti ve katliamın arkasındaki şüpheliyi belirlemek için çalışma başlattı. Kiev istihbarat kaynakları, bölgeyi işgal eden 64. Motorlu Piyade Tugayı'nın komutanı Yarbay Azatbek Omurbekov'u baş şüpheli olarak belirledi. İngiliz Mirror gazetesinin haberine göre Ukraynalı araştıtmacılar Omurbekov'un birliğinin bölgede bulunduğunu kanıtladı. Rus-Ukrayna Savaşı hakkında bilgilendirmek için kurulan gönüllü bir girişim olan InformNapalm, henüz delillerini açıklamadı. Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova, Kiev bölgesindeki şehirlerde sivillere ait 410 cansız bedene ulaşıldığını açıkladı.

MOSKOVA SUÇU ABD VE NATO'YA ATTI

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Buça kasabasındaki ölü sivillerin görüntülerinin ABD tarafından Rusya'yı suçlama planının bir parçası olduğunu iddia etti. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Tüm iddiaları kategorik olarak reddediyoruz. Savunma Bakanlığı'ndaki uzmanların sahte video ve çeşitli sahte işaretler tespit ettiğini" dedi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise "Buça’daki durum bir sahte saldırı, kurgulanmış görüntüleri sosyal medyada Batı ve Ukrayna yaydı” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...