Tgrt Haber
17 Ağustos 2022 08:45 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 08:52

Bulgaristan'daki orman yangını Türkiye'nin sınır köylerine dayandı

Bulgaristan’da Türkiye sınırına yakın bölgede orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler Edirne'nin sınır köylerine kadar dayandı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Bulgaristan'daki orman yangını Türkiye'nin sınır köylerine dayandı
bulgaristan,yangın

Bulgaristan’ın Türkiye sınırına yakın bölgesinde orman yangını çıktı. Türkiye - Bulgaristan sınır hattında ilerleyişini sürdüren yangın rüzgârın da etkisiyle zaman zaman ürkütücü boyuta ulaştı. Alevler, Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı sınır köylerden de görülebiliyor.

Bulgaristan’da yangının devam ettiği bölgenin karşısında yer alan Saksağan Köyü’nde yangının büyüklüğü gözler önüne serildi.

Bulgaristan'daki orman yangını Türkiye'nin sınır köylerine dayandı

Arada Tunca Nehri'nin olması nedeniyle şu ana kadar yangın Türk tarafına sıçramadı ancak rüzgarın etkisini artırmasından endişe ediliyor.

"KÖY HALKI TEDİRGİN"

Bulgaristan - Edirne sınırında büyük bir yangının meydana geldiğini ifade eden Lalapaşa ilçesine bağlı Saksağan Köy Muhtarı Özgün Ekici, rüzgarın etkisini artırması takdirinde alevlerin Tunca Nehri'ni aşarak Türkiye'ye sıçrayabileceğini belirtti.

Bulgaristan'daki orman yangını Türkiye'nin sınır köylerine dayandı

Türk itfaiyesinin de herhangi bir olumsuzluğa karşın bölgede teyakkuzda olduğunu aktaran Ekici, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunlar söyledi;

"Bizim itfaiyelerimiz de tedbir ve risk durumunda müdahale amaçlı sınır hattında hazır beklemektedir. Bu yangın bizim köyümüze 2 kilometre mesafede ama Tunca Nehri olduğundan dolayı rüzgar olmadığı sürece yangın bizim tarafa geçmez. Eğer rüzgar etkisini arttırırsa yangının bizim tarafa geçme durumu çok yüksek durumdadır. Köylü de bu durumdan dolayı tedirgin, zaten Bulgar’da 3-5 günde bir yangın çıkıyor. Tunca Nehri olduğundan dolayı bu tarafa sıçramadı ama kara parçalarda bizim tarafa bazı dönemlerde atlama yapabiliyor. Gece olduğu için alevler net bir şekilde görülebiliyor. Neredeyse Edirne büyüklüğünde bir şehir kadar büyük bir yangın var. Bizim sınırımızda herhangi bir risk durumunda itfaiyelerimiz teyakkuz halinde bekliyor” 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...