Tgrt Haber

Çeçen lider Kadirov'dan Zelenskiy'e tehdit: Tek şansını kullan

07 Mart 2022 10:30 - Güncelleme : 07 Mart 2022 10:36
Çeçen lider Kadirov'dan Zelenskiy'e tehdit: Tek şansını kullan

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen ve Ruslara yardım için askerleriyle Ukrayna'ya gelen Çeçen lider Kadirov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i tehdit etti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 12. gününde de işgal devam ederken Rusya'ya destek için Ukrayna'ya asker gönderen Çeçenistan lideri Kadirov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i tehdit ederek, uyarılarda bulundu. Rus basınından Pravda'nın haberine göre, Kadirov, Zelenskiy'e seslenerek görevinden istifa edip Ukrayna'nın eski devlet başkanı Vikto Yanukoviç'e devretmesini istedi.

Kadirov, bununla da kalmadı, mesajında Gürcistan'ın eski lideri Saakaçvili'yi hatırlatarak, şunları söyledi:

"Gerçekten korkuyla yaşayarak hayatının sonuna kadar Saakaşvili'nin izinden gitmek istiyor musun? Bu senin için en iyi seçenek olmaz, değil mi? Şansını çok zorlama. Ben seni bir başkan olarak görmüyorum ve o şekilde hitap etmiyorum. Yasalara göre Viktor Yanukoviç halen Ukrayna'nın lideri. Görevini ona ver ve kaderine razı ol.''

Çeçen lider Kadirov'dan Zelenskiy'e tehdit: Tek şansını kullan

Kadirov, Zelenskiy'e ''Kaçacak yerin yok'' diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Rusya'ya güveniyorsan ve diyaloğa hazır olursan, o zaman sana doğru adım atmaya, sana sığınma hakkı vermeleri ve kendini kurtarman için Rusya Devlet Başkanı'ndan bizzat ricada bulunmaya hazırım. Bütün bunlar, şimdi beni dinlersen ve tek şansını kullanırsan mümkün olacak. Kaçacak bir yerin yok.''

AKIL HASTALARINI REHİN ALDI

Geçtiğimiz günlerde Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov'un askerleri Ukrayna'da Kiev bölgesinde yer alan Borodyanka kentindeki ruh ve sinir hastalıkları hastanesine baskın düzenledi.

Kiev Valisi Oleksiy Kuleba konuya ilişkilin yaptığı açıklamada, Rus ordusuna bağlı Kadirov birliklerinin Ukrayna'nın Kiev bölgesindeki Borodyanka kentinde yer alan bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesine ele geçirdiklerini ve hastanenin etrafına mayın döşeyerek, o bölgeden Ukrayna ordusuna topçu atışları yaptıklarını duyurdu.

HASTANENİN ETRAFINA MAYIN DÖŞEDİLER

Vali Kuleba açıklamasında, düşmanlarının sivillerin arkasına saklandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Borodyanka kentinden aldığımız bilgilere göre Kadirov'un askerlerinin ruh ve sinir hastalıkları hastanesine girip içerdekileri rehin aldığını öğrendik. Hastanenin etrafına mayın döşedikten sonra oradan Ukrayna askerlerinin üzerine topçu atışları gerçekleştiriyorlar. Hastanede, 100’ü yatılı, 500 civarında hasta mevcut. Personeller ve hastalar işgalcilerin elinde. Düşman, çocukların ve hastaların arkasına saklanıyor.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...