Tgrt Haber
03 Haziran 2022 10:47 - Güncelleme : 03 Haziran 2022 11:15

ABD'de 2 silahlı saldırı daha: Otoparkta infaz ve cenaze törenine mermi yağmuru!

ABD'deki silahlı saldırılara yenileri eklendi. lowa eyaletinde Cornerstone Kilisesi'nin otoparkında 2 kadın, silahla vurularak öldürüldü. Bir cenaze töreninde ise 20-30 el silah duyuldu ve iki kişi yaralandı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
abd,saldırı

Silahlı saldırıların ardı arkasının kesilmediği ABD'nin Wisconsin eyaletine bağlı Racine şehrindeki Graceland Mezarlığı'nda bu kez silahlar patladı.  Geçtiğimiz 20 Mayıs'ta polis tarafından vurularak öldürülen 37 yaşındaki Da'Shontay King'in cenaze töreninde bir kişi tarafından silahla ateş açıldı. Saldırı anında büyük korku yaşanırken çevredekiler panikle kaçıştı. 

King'in kardeşi Natasha Mullen, "Onu defnetmek için mezarlıktaydık ve bir anda her yerde mermiler uçmaya başladı" dedi. Cenaze törenine doğru çok sayıda el ateş edildiğini açıklayan Racine polisi, 2 kişinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Görgü tanıkları ise 20 ila 30 el silah sesi duyduklarını söyledi.
Saldırganın akıbetine yönelik bir açıklama yapılmadı.

ÇOCUKLARA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Racine Belediye Başkanı Cory Mason yaptığı açıklamada, "Bir aile, sevdiği birinin kaybının yasını tutarken mezarlıkta gerçekleştirilen korkunç saldırı, toplumumuzdaki bu şiddet failleri için yeni bir dip nokta. Şiddet sona ermeli" ifadelerini kullandı. Mason, çocuklara yönelik hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini, 18 yaşın altındaki herkesin yerel saatle 23.00'te evde olması gerektiğini bildirdi.

KİLİSEDE İNFAZ

Silahlı saldırı gerçekleştirilen diğer bir eyalet ise Iowa oldu. Story County Şerif Ofisinden yapılan açıklamaya göre bir saldırgan, Cornerstone Kilisesi'nin otoparkında 2 kadını silahla hedef alarak öldürdü, ardından kendi yaşamına son verdi.

HASTANE SALDIRISI

Geçtiğimiz gün de ABD’nin Oklahoma eyaletindeki Tulsa şehrindeki bir hastanede silahlı saldırı meydana gelmişti. Saldırıda en az 4 kişi hayatını kaybederken saldırgan ise polis ekiplerince ölü olarak ele geçirilmişti. Saldırıda ayrıca bazı vatandaşların da yaralandığı ifade edilirken bu yaralıların hayati risk taşımadığı ifade edilmişti.

ABD'de 2 silahlı saldırı daha: Otoparkta infaz ve cenaze törenine mermi yağmuru!

OKULDA KATLİAM

AR-15 tipi otomatik saldırı silahı ile 24 Mayıs'ta Uvalde kasabasındaki Robb İlkokuluna saldırı düzenleyen 18 yaşındaki Salvador Ramos, aynı sınıftan 19 çocuk ve 2 öğretmeni vurarak öldürmüştü.

ABD'de 2 silahlı saldırı daha: Otoparkta infaz ve cenaze törenine mermi yağmuru!

Saldırıyla ilgili incelemeler sürerken özellikle çocukların aileleri, polisi saldırgana zamanında müdahale etmemekle suçluyordu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...