Tgrt Haber
10 Nisan 2023 10:46 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 10:54

Haiti'de sokak ortasında kanlı infaz: Çete üyeleri pusu kurdukları üç polisi kurşuna dizdi

Haiti'nin başkenti Port-au Prince yakınlarında sokak ortasında üç polis kurşuna dizildi. Çete üyeleri tarafından pusuya düşürülen üç polis, saldırıda hayatını kaybetti.

Haiti'de sokak ortasında kanlı infaz: Çete üyeleri pusu kurdukları üç polisi kurşuna dizdi
Haiti,Polis,Çete

Haiti'de başkenti Port-au Prince'ın Thomassin bölgesinde kendilerini "Ti Makak" (Küçük Şebekler) olarak adlandıran çete üyeleri, sokak ortasında kanlı bir saldırı gerçekleştirdi. Yetkilerin yaptığı açıklamada, 3 polise pusu kuruldulduğu ve çete üyeleri tarafından kurşuna dizildiği aktarıldı. Açıklamada ek olarak saldırının detaylarına ilişkin bilgilerin, saldırıdan yaralı kurtulan polis memuru tarafından aktarıldığı kaydedildi.

"HAYDUT MERMİLERİNİN KURBANI OLDULAR"

"Haiti Başbakanı Ariel Henry, sosyal medyadan saldırıyı kınadığı açıklamasında, hayatını kaybeden polislerin ailelerine başsağlığı dileyerek, "Bugün polis kardeşlerimiz yine yasa dışı haydutların mermilerinin kurbanı oldu. Bu barbarca saldırıdan dolayı üzüntülüyüz" ifadelerini kullandı.

BU YIL 21 POLİS HAYATINI KAYBETTİ

,Henry, açıklamasında, hükümetin ülkede güvenliği sağlamak için elinden geleni yapmaya çalıştığını vurguladı. Çetelerin silahlı saldırıları sonucu yılbaşından bu yana 21 polis hayatını kaybetti.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...