Tgrt Haber
01 Mart 2022 11:26 - Güncelleme : 01 Mart 2022 11:37

Çin Rusya'yla ticari ilişkilerden vazgeçmedi yaptırımlara karşı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından birçok ülkeden peş peşe yaptırımlar gelirken Çin, tek taraflı yaptırımlara karşı olduğunu, Rusya ile ticari ilişkilerini sürdüreceğini açıkladı.

Birçok ülke Rusya'ya yaptırımlar açıklarken Çin, ticari ilişkilerine devam edeceğini bildirdi.
Birçok ülke Rusya'ya yaptırımlar açıklarken Çin, ticari ilişkilerine devam edeceğini bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri emriyle başlayan Ukrayna'nın işgalinin ardından birçok ülke Rusya'ya yaptırımlar açıkladı. Genellikle ekonomik yaptırımlar Rusya'nın karşısına çıkarken Çin, işbirliğini bozmayacağını açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin ile Rusya'nın karşılıklı saygı yarar ve eşitlik kuralı temelinde ticari işbirliği yapmaya devam edeceklerini açıkladı. Dün düzenlenen basın toplantısında dışişleri sözcüsü Wang’a Çin’in enerji gibi emtia mallarını satın almakla Rusya’ya destek verip vermeyeceği soruldu. Wang, “Rusya ile karşılıklı saygı, yarar ve eşitlik kuralı temelinde ticari işbirliği yapmaya devam edeceğiz” diye yanıt verdi.

''TEK TARAFLI YAPTIRIMLARA KARŞIYIZ''

Bazı Batılı ülkelerin Rusya’yı SWIFT sisteminden çıkarma kararını Çin’in nasıl değerlendirdiği sorulduğunda sözcü Wang, uluslararası hukuka dayalı olmayan tek taraflı yaptırımlara karşı çıktıklarını vurguladı. Sözcü, yaptırımın sorunu çözmek yerine yeni sıkıntılar oluşturacağının artık sayısız gerçeklerle kanıtlandığına işaret etti.

Sözcü, yaptırımın sadece sorunu yaşayan iki tarafa değil ilgili bütün taraflara ekonomik zarar vermekle kalmayıp aynı zamanda siyasi çözüm sürecinde de olumuz etki edeceğini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...