Tgrt Haber
05 Ağustos 2022 17:18 - Güncelleme : 05 Ağustos 2022 17:22

Çin, Tayvan Boğazı'na 68 uçak, 13 gemi gönderdi

Tayvan ile Çin arasındaki gerilim artıyor. ABD Meclis Başkanı Nancy Pelosi'nin bu hafta adaya yaptığı ziyaret gerginliği tırmandırdı.  Tayvan, Çin’in Tayvan Boğazı'na 68 uçak, 13 gemi gönderdiğini açıkladı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Çin, Tayvan Boğazı'na 68 uçak, 13 gemi gönderdi
Çin,Tayvan

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun (PLA) Tayvan Boğazı’na 68 savaş uçağı ve 13 gemisi gönderdiğini duyurdu. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından bölgede gerilim artarken, Tayvan Savunma Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun (PLA) Tayvan Boğazı'na 68 savaş uçağı ve 13 gemi gönderdiği ve uçak ve gemilerden bazılarının orta çizgiyi geçerek bölgedeki statükoyu tehdit ettiği belirtildi. Orta çizgi, Tayvan Boğazı'nda Çin anakarası ile Tayvan arasındaki gayri resmi ayrım çizgisi olarak biliniyor.

ÇİN’İ KINIYORUZ

Tayvan’ın duruma gözetim sistemleri, hava devriyesi, donanma gemileri ve füze sistemleri ile yanıt verdiği ifade edilirken "Hava sahamızı ve çevremizdeki suları tahrik eden bu eylemleri kınıyoruz. Demokrasimizi ve özgürlüğümüzü tehditlerden korumayı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...