Tgrt Haber
07 Aralık 2020 16:01

Çin: Türkiye'nin ihracat trenini içtenlikle karşılıyoruz

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’nin Çin’e gönderdiği ihracat treninin içtenlikle karşılandığı belirtildi.

Çin: Türkiye'nin ihracat trenini içtenlikle karşılıyoruz
Çin Dışişleri Bakanlığı,ihracat treni

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, bugün düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’den Çin’e gönderilen ilk ihracat treni ile ilgili soruyu yanıtladı.

Sözcü, "Türkiye’nin Çin’e ihraç ürünleri taşıyan ilk yük treninin gönderilmesini içtenlikle karşılıyoruz. İstanbul’dan 4 Aralık’ta ayrılan yük treni, 42 konteyner taşıyor ve 8 bin 693 kilometre yol kat ettikten sonra, 12 gün içinde yani gelecek hafta Çin’in Xi’an kentine ulaşacak” dedi.

Covid-19 salgınının başlamasından bu yana küresel lojistik faaliyetlerinin ve ticaretin gerilediğini hatırlatan Çinli sözcü, bu bağlamda kara taşımacılık kanallarının uluslararası taşımacılıktaki rolünün önem kazandığını belirtti.

Hua, Çin’e ihraç ürünleri taşıyan trenlerin, güzergâh üzerindeki ülkelerin ekonomilerinin toparlanmasına katkı yapacağı gibi, ticari ve kültürel ilişkileri güçlendirerek halklara daha iyi hizmet sağlayacağını dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...