Tgrt Haber

Çin'de evlerin camlarından çığlıklar yükseliyor! Halk kıtlık yaşıyor

11 Nisan 2022 10:30 - Güncelleme : 11 Nisan 2022 10:55

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 vakalarının Şangay'da patlak vermesiyle günlerdir devam eden kapanma sınırsız hale geldi. 26 milyondan fazla insanın yaşadığı Şangay'da halk açlık sorunuyla baş başa kaldı. İsyan eden halk, dükkanları yağmalamaya başladı. Evlerin camlarından çığlıklar yükseliyor.

Çin'de engellenemeyen Covid-19 vakaları nedeniyle Şangay şehri 'yeni Wuhan' haline geldi.

Çin'in en büyük ve en kalabalık şehirlerinden biri olan Şangay'da Covid-19 vakaları geçtiğimiz haftalarda artmaya başladı. Ülkenin 'sıfır vaka' politikası nedeniyle tam kapanma şartı geldi ve milyonlarca kişi günlerdir ekmek almaya dahi evden çıkamıyor. 

Önceki gün 24 bin 943 kişinin Covid-19 pozitif çıktığı Şangay'da sadece sağlık çalışanları, gönüllüler ve teslimat personelleri evlerinden ayrılabiliyor. Hal böyle olunca milyonlarca kişinin yaşadığı şehirde açlık baş gösterdi. Günlerdir evde kapalı kalan halk, evlerinin camlarından isyan çığlıkları atmaya başladı.

Bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağını çiğneyenler açlık nedeniyle dükkanları yağmalamaya başladı. Sosyal medyada yayılan bazı görüntülerde apartmanlarından dışarıya adım atamayanların camlardan çıkıp bağırdığı görülürken bazılarında ise dükkanların nasıl yağmalandığı kaydedildi.

Çin'de evlerin camlarından çığlıklar yükseliyor! Halk kıtlık yaşıyor

Küresel sağlık güvenliği uzmanı Dr. Eric Feigl-Ding, bölgede açlığın hızla arttığını belirterek çok daha büyük bir trajedi yaşanacağından endişe edildiğini söyledi. Kentte birçok insanın günde bir öğün yemek yediği ifade ediliyor. Bunun yanı sıra karantina öncesi dönemde yemek teslimatı 30 yuana mal olurken, sonrasında teslimat ücretinin 200-300 yuana fırladığı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...