Tgrt Haber

Çin'den ABD'nin yeni başkanı Trump'a sert tepki

04 Aralık 2016 21:43
Çin'den ABD'nin yeni başkanı Trump'a sert tepki
trump, çin,

Çin'in devlet medyası, ABD Başkanı seçilen Donald Trump'ın önceki gün ABD'nin 1979 yılında 'Tek Çin' politikasını benimsedikten sonra diplomatik ilişkileri sonlandırdığı Tayvan'ın Devlet Başkanı Tsai Ing-Wen'i aramasını 'deneyimsizlik' olarak nitelendirdi.

China Daily tarafından yapılan haberde Trump'ın Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-Wen ile yaptığı 10 dakikalık telefon görüşmesinden bahsedilerek, bu hareketinin 'deneyimsizliğini' gösterdiği öne sürüldü.

"BU HİLELİ BİR OYUN"

Trump ile Tayvan arasındaki telefon görüşmesinin Çin'den büyük tepki almıştı. ABD başkanlığına seçilen bir siyasetçinin 1979'dan bu yana ilk kez Tayvan lideri ile konuşmasını değerlendiren Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, önceki gün, "Bu, sadece Tayvan tarafının hileli bir oyunu. Uluslararası toplumun ‘Tek Çin Politikası'ndaki sabit kabulünü değiştiremez" açıklamasını yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...