Tgrt Haber

ABD'nin Covid-19'un kaynağına ilişkin raporuna Çin'den tepki

01 Kasım 2021 10:59
ABD'nin Covid-19'un kaynağına ilişkin raporuna Çin'den tepki
Covid-19 kaynağı,Çin,ABD

ABD’nin hazırladığı istihbarat raporunda yer alan Covid-19’un kaynağına ve nasıl sızdığına dair iddiaları Çin yalanladı. ABD istihbaratını yalancılıkla suçlayan Çin, ABD'ye Fort Detrick'teki kendi laboratuvarını uluslararası uzmanlara açma çağrısını da yineledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, ABD istihbarat raporundaki Covid-19 salgınının Çin’deki bir laboratuvardan kaynaklandığına ilişkin iddiaların mantıklı ve bilimsel olmadığını söyledi. Hafta sonu yayınlanan ABD istihbarat raporunda, Covid-19'dan sorumlu virüs olan SARS-CoV-2'nin Çin'deki bir laboratuvar sızıntısı olabileceği iddia edilmişti. Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden iddalara cevap veren Wang Wenbin, "Bin kez tekrarlanan bir yalan hala yalandır" dedi ve ABD istihbarat servislerinin dolandırıcılık ve aldatmada bir üne sahip olduğunu söyledi.  "Yeni koronavirüsün kökenlerinin izlenmesi, yalnızca küresel bilim insanlarının işbirliğiyle araştırılması gereken ciddi ve karmaşık bir konudur" diyen Wenbin, Çin'in ABD'ye Fort Detrick'teki kendi laboratuvarını uluslararası uzmanlara açma çağrısını da yineledi.

Çin ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu yıl yayınlanan ortak bir çalışma, Covid-19'un bir laboratuvardan kaynaklandığı teorisini tamamen dışlamıştı. En olası hipotez ise vahşi yaşam ticareti yoluyla virüsün insanlara doğal olarak bulaştığı yönünde. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...