Tgrt Haber
27 Aralık 2021 14:35

Çin'den şaşırtan Koronavirüs önlemleri! 30 bin kişi otel karantinasında

Koronavirüs’ün kaynağı olan Çin’de vakaların yeniden görülmeye başlamasıyla beraber katı önlemler getirildi. Toplu testlerde Koronavirüsle enfekte olduğu tespit edilen 30 bin kişi karantina otellerine yerleştirildi, bazı şehirlerde araba kullanımı yasaklandı.

Çin'den şaşırtan Koronavirüs önlemleri! 30 bin kişi otel karantinasında
Çin,Koronavirüs

Dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın ölmesine neden olan Koronavirüs’ün kaynağı Çin’de vakaların yeninden görülmeye başlaması ile beraber sıkı önlemler alınmaya başlandı. Çin’deki salgının merkez konumunda olan Shaanxi eyaletinin kapısına kilit vuruldu. Sağlık yetkililerince yapılan toplu testlerde Koronavirüs ile enfekte olduğu tespit edilen 30.000 kişi otel karantinasına alındı. 
Çin, Şubat ayındaki Kış Olimpiyatları için binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanırken sıkı sınır kısıtlamaları, uzun karantinalar ve toplu testlerle “sıfır Korona”yı amaçlıyor. Bu çerçevede 13 milyon kişinin ev hapsinde tutulduğu özellikle Shaanxi eyaletinin Xi şehri, Mart 2020'den beri ülkedeki en yüksek vaka sayısına sahip. En son yapılan açıklamaya göre hastalık kontrol çalışmalarına yardımcı olanlar hariç yollarda hiçbir araca izin verilmiyor.

CEZALAR ARTTIRILDI 

Polis ve sağlık görevlileri arabaları katı bir şekilde denetleyecek ve kuralları ihlal edenlere 10 gün hapis ve yaklaşık 1000 lira para cezası kesecek.  Şehirde zorunlu olmayan tüm işletmeler kapatıldı, her haneden üç günde bir ihtiyaçları karşılamak için yalnızca bir kişi evden dışarı çıkabilecek. Yetkililer, şehre giriş ve çıkışları kesinlikle sınırlandırdı.
Koronavirüs ilk olarak 2019'un sonlarında merkezi Wuhan şehrinde ortaya çıktığından beri Çin, pandemiyi büyük ölçüde uzak tuttu.

Ülke, resmen bir yıldan fazla bir süre içinde sadece iki ölüm kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...