Tgrt Haber
12 Ocak 2022 12:12

Çin'in pandemi kamplarında şartlar korkunç! Tepkiler çığ gibi

Çin'deki büyük şehirlerin karantinaya alınmasıyla beraber sıkı Covid-19 önlemlerine ilişkin sosyal medyada yayılan görüntülere tepki yağdı. Görüntülerde Çin'in pandemi kamplarının koşulları gözler önüne serildi.

Çin'in pandemi kamplarında şartlar korkunç! Tepkiler çığ gibi
çin,pandemi,kamp,covid-19,koronavirüs

İki sene önce Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen Covid-19 virüsünün son varyantı Omicron'un bulaştırıcılığı oldukça yüksek olunca birçok ülkede sıkı önlemler geri döndü. Koronavirüsün çıkış noktası olarak bilinen Çin'de de durum değişmedi. Çin, 13 milyonluk Xi'an şehrinin ardından 5.5 milyonluk Anyang şehrini de karantinaya aldı.

Ülkede vakalar artarken, 'sıfır-Covid' politikasından taviz verilmedi. Politika kapsamında oluşturulan pandemi kamplarında tutulan insanların görüntüleri ise sosyal medyada yayılınca infiale neden oldu. Çin'in koronavirüse yakalanan veya yakalandığı düşünülen kişileri, zorla bu kamplarda tuttupu, tecrite zorladığı iddia edildi.

Çin'in pandemi kamplarında şartlar korkunç! Tepkiler çığ gibi

Dailymail'in haberine göre, bu pandemi kamplarında hamileler, çocuklar ve yaşlılar da bulunuyor. Görgü tanıklarının iddiasına göre ise bir gecede 10 otobüsle kampa bine yakın kişi getirildi. Kamplardaki hayat şartlarına ise tepkiler giderek büyüyor.

Çin'in pandemi kamplarında şartlar korkunç! Tepkiler çığ gibi

Öte yandan Çin’de salgının başından bu yana 101 bin 890 vaka tespit edilirken 4 bin 636 can kaybı bildirildi.

'ÇİN'DE YENİ VİRÜS' İDDİASININ ARKASINDAKİ GERÇEK

 

Geçtiğimiz günlerde Çin'de yeni bir vürüsün ortaya çıktığı iddiası sosyal medyayı karıştırdı. ABD'li muhabir Ben Harnwell'in haberine dayandırılan iddiaya göre, yeni virüse yakalananların kulak, göz ve burunlarından kan geliyordu.

Çin'in pandemi kamplarında şartlar korkunç! Tepkiler çığ gibi

ABD'li muhabirin haberi, Çin'in Xi'an şehrindeki vakaların hemorajik ateş vakaları dolayısıyla erken evre Covid-19 semptomlarına benzerlik göstermesiyle alakalıydı. Fakat bu haber sosyal medyada çarptırıldı ve Çin'deki korkutucu bir yeni virüsün daha yayıldığı iddiası ortaya çıktı. Bu iddia, sosyal medyayı birbirine katarken insanlarda da büyük bir paniğe neden oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...