Tgrt Haber

Çok mutasyonlu Covid-19 varyantı BA.2.86 bir ülkeye daha sıçradı

21 Ağustos 2023 08:47 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 08:59
Çok mutasyonlu Covid-19 varyantı BA.2.86 bir ülkeye daha sıçradı
covid-19,koronavirüs,israil

Covid-19'un çok sayıda mutasyon taşıyan yeni varyantı 'BA.2.86' İsrail'e de sıçradı. İsrail'deki hastanın dünya üzerinde tespit edilen 4. vaka olduğu belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 'gözlem altındaki varyant' olarak güncellediği Covid-19'un çok sayıda mutasyon taşıyan varyantı 'BA.2.86' İsrail'de de görüldü. İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), Tel Aviv Sourasky Tıp Merkezi yetkililerinin konuya ilişkin açıklamasına yer verdi.

Haberde, İsrail'de tespit edilen yeni varyantın, ABD, İngiltere ve Danimarka'dan sonra dünya üzerinde tespit edilen 4'üncü vaka olduğu ifade edildi. Haberde, yeni varyantın taşıdığı çok sayıda mutasyonla, aşıları etkisiz bırakabileceği ve bu nedenle de Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) endişelendirdiği kaydedildi.

DSÖ: BA.2.86 GÖZLEN ALTINDA

DSÖ, koronavirüsün 'BA.2.86' varyantına ilişkin bir açıklamada bulunarak, 'gözlem altındaki varyant' olarak güncellendiğini duyurmuştu. DSÖ'nün yazılı açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:

"DSÖ, taşıdığı çok sayıda mutasyon nedeniyle bugün Covid-19'un BA.2.86 varyantını 'gözlem altındaki varyant' olarak belirledi. Şimdiye kadar, birkaç ülkeden varyantın yalnızca birkaç örneği rapor edildi."

Bu varyantı ve yayılma boyutunu anlamak için daha fazla veriye ihtiyaç olduğu ancak mutasyonların sayısının dikkat çekici olduğu kaydedilen açıklamada, "DSÖ, daha fazlasını öğrendikçe ülkeleri ve halkı güncelleyecek." ifadesi kullanılmıştı. Açıklamada, DSÖ'nün şu anda 3 "izlenmesi gereken" ve 7 "gözlem altındaki" Covid-19 varyantını takip ettiği de belirtilmişti.

Covid-19'un yayılmaya ve mutasyona uğramaya devam ettiği hatırlatılan açıklamada, DSÖ'nün Covid-19'un daha iyi takibi ve raporlanması için ülkelere yaptığı çağrısı tekrarlanmıştı.

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...