Tgrt Haber
11 Ocak 2022 16:30

Covid-19'lu hastaları tedavi eden doktor hapis cezasıyla karşı karşıya

Çin'in Zhoukou şehrinde bir doktor çalıştığı hastanede, koronavirüslü hastaları tedavi ettiği için hapis cezasıyla karşıya karşıya. Doktorun suçu ise hastanede 'ateş kliniği' olmaması oldu.

Covid-19'lu hastaları tedavi eden doktor hapis cezasıyla karşı karşıya
covid-19,,koronavirüs,,çin,,doktor,

Çin'de belirti gösteren Covid-19 hastalarını, çalıştığı hastanede tedavi eden doktor, 7 yıl hapis cezası alabilir. Hastanelerde özel olarak kurulan 'ateş klinikleri' bulunmayan bir hastanede çalışan doktor, bu duruma rağmen koronavirüslü hastaları tedavi etti. 

Hastanede, korona hastalarının tedavisi için oluşturulmuş bir klinik bulunmamasına rağmen 29 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında hastaları kabul eden doktor, bulaşıcı hastalıkların kontrolünü engellemekle suçlanıyor. Guo, suçlu bulunması durumunda 7 yıl hapis cezası alabilir.

Çinli yetkililer, doktorun neden bu şekilde bir karar aldığını bilmediklerini açıkladı.

Öte yandan Çin’de salgının başından bu yana 101 bin 890 vaka tespit edilirken Covid-19 nedeniyle 4 bin 636 can kaybı olduğu bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...