Tgrt Haber
05 Haziran 2021 10:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğal gaz müjdesi dünya basınında

Türkiye’nin Karadeniz'de doğalgaz rezervi keşfi dünya basınında da yankılandı. Uluslararası medya kuruluşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesine geniş yer verdi. Amerikan haber ajansı Associated Press, Türkiye’nin Karadeniz'de doğalgaz bulduğunu bildirirken İngiliz haber ajansı Reuters ise gelişmeyi son dakika olarak duyurdu. Bosna Hersek medyası ise gelişmeyi "Erdoğan Türkiye'yi şahlandırdı" ifadeleriyle duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğal gaz müjdesi dünya basınında
erdoğan,doğal gaz

Türkiye’nin Karadeniz'de doğalgaz rezervi keşfi dünya basınında da yankılandı. Uluslararası medya kuruluşları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesine geniş yer verdi.

İngiliz haber ajansı Reuters, Türkiye’nin Karadeniz’deki doğal gaz keşfini son dakika olarak duyurdu.

Reuters, yayınladığı haberde "Erdoğan, Türkiye'nin Karadeniz'de 135 milyar metreküplük ek doğalgaz keşfedildiğini söyledi" ifadelerine yer verdi.

"KARADENİZ'DE YENİ KEŞİF"

Amerikan Associated Press ise Karadeniz'de daha önce 405 milyar metreküp doğalgazın bulunduğu hatırlatarak gelişmeyi , "Türkiye, Karadeniz'de doğalgaz bulduğunu bildirdi" başlığıyla duyurdu.

Yine ABD’li yayın kuruluşu Bloomberg ise gelişmeyi "Erdoğan Karadeniz'de yeni bir doğalgaz keşfi açıkladı" ifadeleriyle verdi.

DOĞAL GAZ KEŞFİ ALMAN BASININDA DA YANKILANDI

Alman Der Spiegel de haberi duyurdu. Spiegel Erdoğan’ın açıkladığı müjdeyi "Erdoğan Karadeniz’de yeni doğalgaz keşfini duyurdu" başlığıyla okuyucularıyla paylaştı. Bir başka Alman kuruluşu ise Frankfurter Allgemeine Zeitung da gelişmeyi aynı başlıkla yayınladı.

Keşfin gündem olduğu bir başka ülke ise Bosna Hersek’ti.

"ERDOĞAN TÜRKİYE'Yİ ŞAHLANDIRDI"

Bosna Hersek’te en çok okunan haber sitelerinden Oslobodjenje, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı müjdeyi okuyucularına  "Erdoğan Türkiye'yi şahlandırdı: Karadeniz'de doğalgaz keşfiyle ilgili detayları paylaştı" ifadeleriyle duyurdu.

Oslobodjenje geçen yıl Karadeniz’de bulunan 405 milyar metreküp doğalgaza da atıf yaparak haberde "2020'nin en büyük gaz keşfiydi" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...