Tgrt Haber

DAEŞ kripto dünyasına da el attı! Örgüt ambleminin olduğu NTF oluşturuldu

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Independent Türkçe
05 Eylül 2022 13:29 - Güncelleme : 05 Eylül 2022 13:42
DAEŞ kripto dünyasına da el attı! Örgüt ambleminin olduğu NTF oluşturuldu
DAEŞ,NFT,kripto

Terör örgütü DAEŞ'in kesilen finans kaynağını, kripto dünyası üzerinden sağlamayı düşündüğü iddia edildi. Örgütün 26 Ağustos'ta oluşturduğu öğrenilen "IS-NEWS #01" adlı NFT'de ambleminin de olduğu öğrenildi.

Irak ve Suriye'de 2014-17 yılları arasında terör estiren DAEŞ'in destekçilerine ulaşmak, bağış toplamak ve propagandadaki zorlukları aşmak için kripto dünyasına el attığı ortaya çıktı. Wall Street Journal'da yer alan habere göre, 26 Ağustos'ta oluşturulan IS-NEWS #01 isimli NFT'de, DAEŞ amblemi bulunduğu belirtildi.

BİR ÖRGÜT DESTEKÇİSİ OLUŞTURDU

Haberde, ABD istihbaratından yetkili isimlerin, DAEŞ'in internetten bağış toplama ve propaganda konularında karşılaştığı zorlukları kripto varlık olan NFT ile aşmaya çalışabileceğini söylediği aktarıldı. İsmleri açıklanmayan  yetkililerin NFT'nin, örgütün bir destekçisi tarafından oluşturulduğunu, DAEŞ'in yeni iletişim ve finansman stratejisini test etmek için hazırlandığını söyledi.

YENİ FİNANSMAN ARAYIŞI

DAEŞ'in, işgal ettiği iki ülkede toprak kaybetmesinin ardından finansman kaynağının kesildiği ifade edilen haberde internet üzerinden bağış toplama ve propaganda siteleri de kapatıldıktan sonra daha da zor duruma düştüğü belirtildi. Örgütün bu nedenle NFT'leri yeni bir finansman yolu olarak görebileceği düşünüldüğü kaydedildi.

Özel ve anonim gerçekleştirilebilen NFT işlemlerinin takibinin zor olması ABD Adalet Bakanlığı gibi kurumların, "IS-NEWS #01"i internet ortamından kaldırmasını neredeyse imkansız kıldığı ifade edildi.

Kaynak: Independent Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...