Tgrt Haber

DAEŞ petrol dolu hendekleri ateşe verdi

16 Ekim 2016 07:29
DAEŞ petrol dolu hendekleri ateşe verdi
daeş, petrol, hendek

Musul operayonunda, koalisyon uçaklarının rahat hareket etmesini engellemek için DAEŞ, petrol dolu hendekleri ateşe verdi. Erbile'e kadar geniş bir alanı dumanlar sardı.

DAEŞ'in Musul'un çevresinde kazdığı hendeklerde petrol yakması sonucu, başta Erbil olmak üzere birçok yerde gökyüzü dumanla kaplandı.

HENDEKLERDEKİ PETROL ATEŞE VERİLDİ

Kürt Bölgesi Meteroroloji Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "DAEŞ Savaş uçaklarının saldırılarından korunmak için, Musul'un doğu ve kuzey bölümünde kazdığı hendeklerdeki petrolü ve bazı araçları ateşe verdi" denildi.

Açıklamada şunlara yer verildi :

Batıdan gelen rüzgarla beraber, başta Erbil olmak üzere Kürt Bölgesi'nin gökyüzünde siyah bir tabaka oluşması, vatandaşlarımızda rahatsızlık oluşturdu. Petrol dumanı ciddi bir çevre kiriliğini oluşturmaktadır.

Özellikle ham petrol dumanın insan sağlığı üzerinden ciddi etkisinin bulunduğu belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

Yaşanan olay bize, 1991 yılının Şubat ayında Irak - Kuveyt Savaşı'nı anımsatıyor. Kuveyt'te ateşe verilen 727 petrol borusu 8 ay sürmüştü. Kuveyt'te yaşanan bu olay, Çin ve Hindistan'da da görülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...