Tgrt Haber
14 Ağustos 2015 17:39

DAEŞ'ten klor gazlı saldırı

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in, Musul’un Mahmur-Güwer cephesindeki Peşmergelere klor gazıyla saldırdığı bildirildi.

DAEŞ'ten klor gazlı saldırı
DAEŞ, klor gazı

Mahmur- Güwer cephesindeki Peşmerge Komutanı Ziryan Şeyh Wesani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu sabah saatlerinde peşmergenin konuşlandığı Telerim köyüne yapılan klor gazı ve diğer kimyasal madde içeren havan saldırısı sonucu 3 peşmerge yaralandı. Yaralı peşmergelerin çeşitli bölgelerinde yanma ve morlukların görüldüğü tespit edildi" dedi. 
DAEŞ'in kimyasal saldırısının son bir ay içerisinde yoğunlaştığını dile getiren Wesani, "DAEŞ, Erbil için çok önemli olan Mahmur-Güwer cephesini düşürmek için her türlü saldırı taktiğini uyguluyor. Son dönemlerde çok başlı havan atan katyuşalar ile saldırılar gerçekleştirdi. Atılan havanların içerisine birçok kimyasal maddenin olduğunu fark ettik. Yaralanan peşmergelerin vücudunda yanık ve kızarıklar ortaya çıktı" ifadelerini kullandı. 
IKBY  Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani,  peşmerge güçlerinin Tel Afer-Musul- Şingal yolunu birbirine bağlayan bölgede DAEŞ'in kimyasal silah saldırısına maruz kaldığını açıklamış, saldırıya maruz kalan peşmergelerin elbiseleri ile bölgedeki topraktan alınan örnekler Avrupa'daki bir laboratuvara gönderilmişti.İnceleme sonucunda kimyasal madde tanısı konulmuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...