Tgrt Haber
14 Kasım 2016 13:58

Depremde mahsur kalan inekler görüntülendi

7.8 büyüklüğündeki depremin ardından en küçüğü 4.2 olan 34 sarsıntı olduğu belirtildi. Bazı artçı depremlerin büyüklüğü 6'yı geçti. Korku içindeki halk süpermarketlere hücum etti ve tüm raflar boşaldı. Depremin yol açtığı heyelanlar ise yolları kapattı. Dünayada yankı uyandıran depremde havadan kaydedilen görüntülerde ise 1 buzağı ve iki ineğin çöküntüler arsından yükselen bir toprak parçasında mahsur kalmaları ise kameralara böyle yansıdı.

Depremde mahsur kalan inekler görüntülendi
deprem, inek, yenizelanda, arjantin, depremler

Deprem sırasında çekilen bazı görüntülerde, gökyüzünde parlayıp sönen güçlü bir mavi ışığın yer aldığı görülüyor.Depremin merkez üssüne yakın konumdaki Kaikoura kasabasında bir toprak parçası üzerinde mahsur kalan ineklerin görüntüsü ise büyük ses getirdi ve dünya medyasında haber oldu.

Yeni Zelanda'da meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından, bölge beşik gibi sallanıyor. İki kişinin yaşamını yitirdiği büyük depremin merkez üssü, Christchurch kentinin 91 kilometre güneyi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi kayıtlarına göre, büyük sarsıntıdan sonra en küçüğü 4.2 büyüklüğünde olmak üzere 34 artçı sarsıntı yaşandı. İki artçı depremin büyüklüğü 6.5'i buldu, 6'nın üstünde artçıların toplam sayısı dört. Merkez ayrıca depremin merkez üssünü tam olarak gösteren bir harita da yayınladı. Büyük deprem devam ederken, bölge sakinleri gökyüzünde parlayan dev bir mavi ışık gördü.

Sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde, parlak ışığın görünüp kaybolduğu ve aynı sahnenin tekrarladığı yer aldı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkede daha önce gerçekleşen depremlerde sarsıntı sırasında benzer görüntülerin oluştuğu dile getirilmişti ancak ilk kez görüntü kayda alındı. Deprem bölgesinden yeni fotoğraflar da gelmeye devam ediyor. Depremin merkez üssüne yakın konumdaki Kaikoura kasabasında ise iki inek ve bir dananın küçük bir toprak parçası üzerinde mahsur kaldığı görüntüler Associated Press haber ajansı tarafından paylaşıldı. İnekleri helikopterle çekim yapan Newshub haber ajansı ekibi tesadüfen gördü. Etraftaki zeminin tamamen yerinden oynadığı noktada sağlam bir zeminde ayakta kalmayı başaran hayvanların görüntüsü, dünya medyasında ses getirdi. Dev heyelanlara yol açan sarsıntı nedeniyle birçok yol kapandı. Yeni Zelandalılar ise süpermarketlere hücum etti ve gıda stoğu için tüm rafları boşalttı.

100 YAŞINDAKİ KADIN ENKAZDAN KURTARILDI, OĞLU ÖLDÜ

20'den fazla insanın yaralandığı büyük depremde evi yıkılan 100 yaşındaki bir kadın, enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Margaret Edgar isimli kadın, depremin merkez üssüne yakın Kaikoura kasabasında hayata tutundu. Evde bulunan Edgar'ın oğlu Louis'in ise cesedi bulundu. Yeni Zelanda Başbakanı John Key, sarsıntının 2 milyar dolardan fazla zarara neden olduğunu açıkladı. Yerel saatle önceki 14 Kasım'ın ilk saatlerinde gerçekleşen depremin ardından tsunami dalgaları kıyıya vurdu. Yeni Zelanda Sivil Savunma Bakanlığı, ülkenin doğu kıyısında yaşayan herkesten yüksek alanlara çıkmasını istedi. Bakanlık uyarısında tsunami dalgalarının 5 metreyi bulabileceği belirtildi. Christchurch'a 200 kilometre uzaklıkta olan başkent Wellington'da da deprem şiddetli şekilde hissedildi. 2011'de Güney Adası'ndaki Christchurch kentinde yaşanan 6.3 büyüklüğündeki depremde 185 kişi hayatını kaybetmişti.

Depremde mahsur kalan inekler görüntülendi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...