Tgrt Haber
06 Şubat 2023 08:10 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 09:34

Depremin ardından Beyaz Saray'dan jet hamle: ABD Başkanı Joe Biden bizzat yönlendirdi

Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğünde depremin ardından ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve diğer federal kurumlara Türkiye ile Suriye'ye gerekli yardımlar konusunda harekete geçmesi için ABD Başkanı Joe Biden bizzat talimat verdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye'ye 370 kişilik arama kurtarma ekibi göndereceklerini açıkladı. Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy, yardıma hazır olduklarını bildirdi. Rusya ise ''Türk dostlarımıza geçmiş olsun'' diyerek destek mesajı yayımladı ve baş sağlığı diledi.

Depremin ardından Beyaz Saray'dan jet hamle: ABD Başkanı Joe Biden bizzat yönlendirdi
kahramanmaraş,deprem,joe biden,beyaz saray

ABD Başkanı Joe Biden'ın Pazarcık, Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğünde depremin ardından ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve diğer federal kurumlara Türkiye ile Suriye'ye gerekli yardımlar konusunda harekete geçmesi için talimat verdiği belirtildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "ABD, bugün Türkiye ve Suriye'den gelen yıkıcı deprem haberi konusunda ciddi anlamda endişelidir" dedi.

Sullivan, "ABD olarak gereken her türlü yardımı yapmaya hazırız" dedi.

Açıklamada, "Başkan Biden, en çok etkilenenlere yardım etmek için ABD'nin müdahale seçeneklerini değerlendirmeleri için USAID ve diğer federal hükümet ortaklarına talimat verdi. Türkiye ile koordineli olarak durumu yakından izlemeye devam edeceğiz"  dedi.

AZERBAYCAN 370 KİŞİLİK EKİP GÖNDERECEK

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev mesajında, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve kardeş Türkiye'nin birçok yerinde hissedilen şiddetli deprem sonucu çok sayıda can kaybı ve yıkım haberi bizleri derinden üzdü. Bu zor zamanda her türlü yardıma hazır olduğumuzu ifade ediyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyor, depremin etkilerinin bir an önce ortadan kalkmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Azerbaycan, deprem nedeniyle Türkiye'ye 370 kişilik arama kurtarma ekibi gönderecek.

Yapılan açıklamada, "Azerbaycan'dan 370 kişilik arama kurtarma ekibi, AFAD ve diğer ekiplerin çalışmalarına katkı vermek üzere deprem bölgesine intikal etmektedir." denildi.

UKRAYNA LİDERİ ZELENSKİY: YARDIMA HAZIRIZ

Rusya ile neredeyse bir yıldır savaşın içerisinde olan Ukrayna’nın lideri Volodimir Zelenskiy açıklamalarda bulundu. Türkiye’de meydana gelen ve büyük bir yıkıma sebep olan depremlerle ilgili konuşan Zelenskiy, Ukrayna’nın yardıma hazır olduğunu söyledi.

Zelenskiy, “Ukrayna, dost Türk halkının yanındadır ve ihtiyaç olunan yardımı yapmaya hazırdır” dedi.

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1622482950456504320

RUSYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ: TÜRK DOSTLARIMIZA GEÇMİŞ OLSUN

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve bir çok ilde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlara ve tüm Türk dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bu felaketi en az hasarla atlatmayı temenni ederiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz." denildi.

https://twitter.com/RusEmbTurkey/status/1622464191306121219

ABD'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ: TÜRK DOSTLARIMIZA EN İÇTEN BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİMİZİ SUNARIZ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de mesajında, "Türk dostlarımıza en içten başsağlığı dileklerimizi sunarız" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "ABD'nin Türkiye'deki Diplomatik Misyonu, bu sabah Güneydoğu ve Orta Akdeniz bölgelerinde meydana gelen depremin neden olduğu acı can kaybı ve geniş çaplı hasar için derin üzüntülerini ifade eder. Türk dostlarımıza en içten başsağlığı dileklerimizi sunarız." denildi.

https://twitter.com/USEmbassyTurkey/status/1622468270996484097

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ: KALBİMİZ VE DUALARIMIZ TÜRK HALKININ YANINDA

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği de sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Kalbimiz ve dualarımız Türk halkının yanında" ifadeleri kullandı. Açıklamada, "Bugün sabaha karşı yaşanan deprem sonrasında kalbimiz ve dualarımız Türk halkının yanında. Hayatını kaybedenlerin sevenlerine ve Türk halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." denildi.

https://twitter.com/IsraelinTurkey/status/1622445427063668737

SURİYE'DE 230 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan deprem güçlü bir şekilde Suriye'nin başkenti Şam'da, Lazkiye'de Halep'te ve ülkenin kuzeyindeki birçok bölgede hissedildi.

Suriye devlet medyasının aktardığına göre, Halep, Hama ve Lazkiye'de deprem nedeniyle en az 230 kişi hayatını kaybetti. yüzlerce fazla kişi de yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yardım 6 Şubat 2023 09:33

Yardım

Sonraki Haber Yükleniyor...