Tgrt Haber

Elon Musk anket sonucunu paylaştı: Donald Trump Twitter’a geri dönüyor

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Kasım 2022 06:49 - Güncelleme : 20 Kasım 2022 08:18
Elon Musk anket sonucunu paylaştı: Donald Trump Twitter’a geri dönüyor
trump,abd,elon musk,twitter

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, başlattığı ‘Trump’ın hesabı geri verilmeli mi?’ anketinin sonucunu paylaştı. Kullanıcıların yüzde 52’si ‘evet oyu verirken bu sonuç sonrası Trump’ın hesabının yeniden açılacağı duyuruldu.

Sosyal medya platformu olan Twitter’ı geçtiğimiz günlerde satın alan Elon Musk, geçtiğimiz gün dikkat çeken bir anket paylaştı. Sosyal medya platformu üzerinden ‘Trump’ın hesabı geri verilmeli mi?’ sorusu soran Musk’ın anketine milyonlarca kullanıcı oy verdi.  15 milyondan fazla kişinin oy kullandığı anket sonuç ‘Evet’ çıktı. Kullanıcıların yüzde 52’sinin ‘evet’ oyu vermesi ile birlikte Musk açıklama yaptı.

TRUMP GERİ DÖNÜYOR

"Halk konuştu. Trump, geri dönecek." mesajını paylaşan Musk, “Halkın sesi, Tanrı'nın sesi.” anlamına gelen Latince “Vox Populi, Vox Dei.” ifadesini kullandı.

https://twitter.com/elonmusk/status/1594131768298315777

KANLI KONGRE BASKINI SONRASI HESABI KAPATILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere eski ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’ı Elon Musk’ın almasının ardından “artık güvenli ellerde” ifadelerini kullanmıştı. Twitter, 6 Ocak 2021'deki Konge baskının ardından, 9 Ocak 2021'de eski ABD Başkanı Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıklamıştı.

Twitter'ın güvenlik ekibinden yapılan yazılı açıklamada, "Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık." denilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...