Tgrt Haber

Döner fiyatı kriz çıkardı! Başbakan Scholz'dan açıklama geldi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
12 Mart 2024 15:47 - Güncelleme : 12 Mart 2024 16:04
Döner fiyatı kriz çıkardı! Başbakan Scholz'dan açıklama geldi
Almanya, Döner, Enflasyon

Almanya'nın en sevilen yiyeceklerinden biri olan dönerin enflasyon nedeniyle fiyatının artması ülkede krize neden oldu. Başbakan Olaf Scholz konuya dair açıklama yaptı. 

Almanya’nın en çok tanınan ve fast food denince ilk akla gelen gıda ürünü olan döner, ülkedeki enflasyon tartışmalarının da bir parçası.

Almanya'da döner fiyatlarının yüzde 70'e varan oranda artması krize neden oldu. Döner krizi artık Başbakan Olaf Scholz'a kadar ulaştı. Bir video mesaj yayımlayan Scholz, döner fiyatlarının neden yüksek olduğunu açıkladı. 

''DÖNERE ÜST TAVAN SINIRLAMASI GETİRİLMEYECEK''

Gençlerin sürekli olarak dönerin fiyatıyla ilgili talepler dile getirdiğini belirten Scholz, ‘Bundeskanzler’ adlı resmi Instagram hesabından yaptığı video paylaşımında şunları söyledi:

“Bu çok dikkat çekici bir soru. Son zamanlarda özellikle gençlerden döner fiyatına bir üst sınır getirilmesi yönünde talepler geliyor. Ancak serbest pazar ekonomisinde yaşıyoruz ve fiyatlar, arz talebe göre belirleniyor. Aynı zamanda döner üreticilerinin üstesinden gelmeleri gereken bir maliyet fiyatları var. Yani dönerin fiyatı için bir üst tavan sınırlaması getirilmeyecek. Ancak Almanya’da enflasyon son zamanlarda ciddi oranda düştü ve daha da düşecek. Bu konuda Avrupa Merkez Bankası çok güzel bir iş ortaya çıkardı ve tabii federal hükümet de aynı şekilde.”

 

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...