Tgrt Haber
12 Ocak 2022 09:51

Mikrofonun azizliğine uğradı! Fauci'den ABD'yi karıştıran skandal sözler

Dünyanın Koronavirüs salgınıyla tanıdığı ABD’nin salgın konusunda en yetkili kişisi Dr. Anthony Fauci, mikrofonun azizliğine uğradı. Senato oturumunda mikrofonunun açık olduğunu unutan Fauci, kendisini eleştiren senatöre ‘aptal’ dedi.

Mikrofonun azizliğine uğradı! Fauci'den ABD'yi karıştıran skandal sözler
Dr. Anthony Fauci,ABD,Senatör Roger Marshall

ABD, salgın konusunda ABD'nin en yetkili ismi olarak lanse edilen Dr. Anthony Fauci'yi konuşuyor. Bu kez salgınla ilgili yaptığı bir açıklamadan değil mikrofonun açık olduğunu unutması nedeniyle sarf ettiği sözler yüzünden. Senato oturumunda konuşan Fauci, kendisini eleştiren Cumhuriyetçi Senatör Roger Marshall'a ‘aptal’ dedi. O esnada mikrofonu açık olan Fauci'nin bu sözleri duyulması üzerine şok yaşandı ve ardından tartışma çıktı. 

MALİ HESAP SORULMASI ÜZERİNE

Marshall, Fauci'ye “Geçmiş ve mevcut yatırımlarınızı içeren bir mali açıklamayı Kongre'ye ve kamuoyuna sunmaya hazır mısınız?” sorusunu yöneltti. Fauci'nin bu bilginin yıllardır açık olduğunu belirtmesi üzerine ikili kısa süre tartıştı. Bu esnada Fauci'nin 'İsa aşkına bu nasıl bir aptal' dediği duyuldu ve kısa sürede tartışma çıktı. Oturumdan sonra açıklama yapan Marshall, 'Senato oturumu sırasında bana moron demek, ABD'deki en az güvenilen bürokratın yaşadığı stresini hafifletmiş olabilir. Ancak gerçeklerden kaçamaz” ifadelerini kullandı. Yılda yaklaşık 435 bin dolar kazanan Fauci,  ABD'de en yüksek maaş alan kamu çalışanları arasında yer alıyor.

AYLARDIR TARTIŞMALARIN MERKEZİNDE

Fauci, Kongre'ye Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin (NIH) Çin'deki Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde işlev kazanımı araştırmalarını finanse etmediğini söylemişti. Bunun üzerine eleştirilmişti. NIH daha sonra Fauci'nin verdiği bilgileri düzeltmişti. 3,1 milyon dolarlık hibe, 2014 ile 2019 arasındaki beş yıllık bir süre için verilmişti. Ardından finansman 2019'da yenilendikten sonra, Nisan 2020'de Trump yönetimi tarafından askıya alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...