Tgrt Haber
22 Aralık 2021 09:48

Açıklamalar peş peşe geldi! DSÖ'den flaş Omicron çağrısı!

Yeni varyant Omicron ile ilgili flaş açıklamalar üst üste geldi. En son aşının Omicron’a karşı en önemli silah olduğunu belirten DSÖ, hatırlatma dozu çağrısında bulunarak “vakalar her 1,5 günde ikiye katlıyor” dedi.

Açıklamalar peş peşe geldi! DSÖ'den flaş Omicron çağrısı!
Omicron,Omicron belirtileri

Dünya klasik Kovid-19 ve Delta varyantı ile mücadelesine devam ederken ortaya çıkan yeni varyant Omicron, hızla yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Ofisi Başkanı Dr. Hans Kluge, tüm dünyayı ve özellikle salgının merkez üssü olmaya aday Avrupa bölgesini uyardı. Kluge, aşının daha bulaşıcı olan Omicron varyantına karşı en önemli savunma olduğunu belirterek insanlara hatırlatma dozu yapmaları çağrısında bulundu. 

YÜZDE 40 DAHA YÜKSEK 

Kluge, Covid-19 enfeksiyonlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 daha yüksek olduğu konusunda uyardı. Bölgedeki üye devletlerin en az 38'inde Omicron’un tespit edildiğini kaydeden Kluge, erken kanıtların Omicron'a karşı mücadelede güçlendirici aşının gerekli olduğunu gösterdiğini söyledi. Varyantın İngiltere, Danimarka ve Portekiz'de baskın olduğu ve vakaların sayısının her 1,5 ila üç günde bir ikiye katlandığını kaydetti. 

Açıklamalar peş peşe geldi! DSÖ'den flaş Omicron çağrısı!

1,5 GÜNDEN İKİYE KATLIYOR 

BM ajansı Covid-19 gösterge tablosuna göre, 13 Aralık'tan sonra DSÖ Avrupa bölgesinde yer alan 51 ilçede 2,6 milyondan fazla Covid-19 enfeksiyonu bildirildi. 26.000'den fazla insan hayatını kaybederek bölgedeki toplam ölü sayısı 1,6 milyonu aştı. Dr. Kluge, geçen hafta yaptığı açıklamada, Avrupa’nın son derece bulaşıcı iki varyantla uğraşacağını vurgulayarak “Zaten Avrupa Delta varyantının artan vakalarıyla pandeminin merkez üssüydü" dedi.

DAHA AZ ÖLDÜRÜCÜ OLDUĞUNA DAİR KANIT YOK 

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne (ECDC) göre, Omicron çoğu Avrupa Birliği üye ülkesi de dahil olmak üzere dünya çapında 64 ülkede tespit edildi. DSÖ Pazartesi günü yaptığı açıklamada, şimdiye kadar toplanan kanıtların, Omicron'un bulaş oranının her 1.5 ila üç günde bir ikiye katlandığını gösterdiğini söyledi. Ayrıca, tam olarak aşılanmış veya hastalık geçirmiş kişilerde Omicron tarafından enfekte olma ihtimaline dikkat çekti. BM ajansı ayrıca, Omicron'un Delta'dan daha hafif bir varyant olduğu sonucuna varmak için henüz çok erken olduğunu vurguladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...