Tgrt Haber
17 Nisan 2024 10:25 - Güncelleme : 17 Nisan 2024 10:49

Dubai'yi sel vurdu ortaya ilginç görüntüler çıktı

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE), son 75 yılın en yüksek yağış miktarı kayda geçti. Birçok şehir sular altında kaldı, ortaya ilginç görüntüler çıktı. Bazıları botla şehirde gezerken jet ski'ye binen de oldu. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı

Körfez ülkeleri Umman, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Katar ve Suudi Arabistan'ı şiddetli yağış vurdu. Birleşik Arap Emirlikleri’nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle ülkenin çeşitli bölgelerinde devam eden ve uçuşların ertelendi, uzaktan eğitim ve çalışma yöntemine geçildi.

Ulusal Meteoroloji Merkezi açıklamasında, "Çeşitli bölgelerde, son 24 saatte modern tarihin en yüksek yağış miktarı görüldü. İklim verilerinin toplanmaya başlandığı 1949'dan bu yana en yüksek miktar kaydedildi." ifadelerine yer verdi. 

Mahsur kalanların tahliyesi için ordu ve polis kuvvetleri göreve çağırıldı.

Dubai'yi sel vurdu ortaya ilginç görüntüler çıktı - 1. Resim

En yüksek yağış miktarının El Ayn şehrinin Hatm eş-Şikle bölgesinde 24 saatten kısa sürede 254,8 milimetreye ulaşmasıyla kayda geçtiği ifade edildi.

Dubai'yi sel vurdu ortaya ilginç görüntüler çıktı - 2. Resim

Dün akşam saatlerine kadar ülke tarihinde "olağanüstü bir olay" olarak kayda geçen yağış miktarının, artmasının beklendiği aktarıldı.

SELDEN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

Ülkenin farklı noktalarında yaşananlarla ilgili sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, bir BAE'linin jet ski yapması dikkat çekti. Bazılarının ise botlarla bulundukları yerden tahliye edildiği görüldü.

Dubai'yi sel vurdu ortaya ilginç görüntüler çıktı - 3. Resim

Şiddetli yağış nedeniyle su baskınları meydana gelirken metro istasyonlarında da su baskınları yaşandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...