Tgrt Haber
01 Haziran 2021 17:41

Dünya Sağlık Örgütü'nden Sinovac'a onay

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı Sinovac’ın acil kullanım onayını verdi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Sinovac'a onay
Dünya Sağlık Örgütü,Sinovac

Koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye’de de kullanılan ve Çin tarafından geliştirilen CoronaVac aşısına acil kullanım onayı verdiğini açıkladı. DSÖ yaptığı açıklamada, CoronaVac'ın 18 yaş üstü yetişkinler için kullanılmasının uygun olduğunu ve 2 ila 4 hafta sonra ikinci dozun önerildiği belirtildi. DSÖ tarafından 7 Mayıs’ta Çin tarafından üretilen Sinopharm aşısına onay verilmesinin ardından Sinovac aşısı DSÖ tarafından onaylanan ikinci Çin aşısı oldu.

CAN KAYBINDA YÜZDE 100, BULAŞTA YÜZDE 94 ETKİLİ

Son olarak Endonezya'da 25 bin 374 sağlık çalışanının ikinci dozlarını aldıktan sonra 28 gün boyunca izlendiği araştırmada, CoronaVac'ın can kaybını yüzde 100 önlediği, hastaneyi yatışlara karşı da yüzde 96 oranında koruma sağladığı açıklanmıştı. İzlenen grupta koronavirüs bulaşmasının yüzde 94 oranında önlendiği belirtilmişti.

BAKAN KOCA'DAN CORONOVAC AÇIKLAMASI

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yaygın olarak kullanılan Sinovac firmasının COVID-19 aşısı Coronovac; Dünya Sağlık Örgütü tarafından da onaylandı. Güvenirliği ve etkisi kanıtlanmış her aşıyı vatandaşımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Bu güce güvenin" ifadelerini kullandı

DSÖ’NÜN ONAY VERDİĞİ AŞILAR

DSÖ, ilk olarak 31 Aralık'ta Pfizer-BioNTech firmasının ürettiği aşı için acil kullanımına onay vermişti. Daha sonra Oxford-AstraZeneca aşısı, AstraZeneca'nın aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsü'nün (SII) ürettiği aşı, Sinopharm, Moderna, Janssen aşıları acil kullanım onayı almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...