Tgrt Haber

Dünya şokta! 132 kişiye mezar olan uçakta kasıt şüphesi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Wall Street Journal
18 May 2022 10:25 - Güncelleme : 18 May 2022 10:35
Dünya şokta! 132 kişiye mezar olan uçakta kasıt şüphesi
Uçak kazası

Çin'de mart ayında düşen ve 132 kişiye mezar olan uçakla ilgili detaylar ortaya çıktı. Veriler uçağın kasıtlı bir şekilde pilot tarafından ya da kokpite giren biri tarafından düşürüldüğüne işaret ediyor.

Çin’in Guangxi bölgesinde 21 Mart'ta 132 kişiye mezar olan uçak kazasıyla ilgili şok bilgiler ortaya çıktı. China Eastern Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçak, 9 mürettebat ve 123 yolcusu ile Wuzhou şehri yakınlarındaki dağlık bölgeye çakılmıştı. Uçağın düşme anı hem havacılık dünyasında hem de kamuoyunda şok etkisi meydana getirmişti. ABD'li yetkililerin ilk değerlendirmelerine göre uçaktaki bir kişi uçağı kasıtlı olarak düşürdü.

YA PİLOT YA DA KOKPİTE GİREN BİRİ 

Wall Street Journal’da yer alan haberine göre, yüksek irtifada uçarken aniden dikey şekilde hızla düşerek dağa çarpan uçağın kara kutularında ve veri kayıtlarında yapılan incelemeler, bir pilotun ya da uçaktaki bir kişinin uçağın düşmesine yol açtığını gösteriyor. İlk incelemelerle ilgili bilgi sahibi bir kişi, “Uçak, kokpitteki birinin istediği şeyi yaptı” dedi. Kaynak, soruşturmayı yöneten Çinli yetkililerin de uçakta herhangi bir teknik aksaklık tespit edemediğine dikkat çekti.

Eldeki verileri inceleyen yetkililer, bir pilotun ya da uçaktaki bir kişinin uçağın düşmesine yol açmış olabileceği ihtimaline yoğunlaştı. Uçaktaki yolculardan birinin kokpite girerek uçağı düşürmüş olabileceği de değerlendiriliyor.

YÜKSEK OLASILIK 

Daha önce uçağın kara kutusunda yapılan incelemelerde de uçağın kasıtlı olarak düşürülmüş olabileceği görüşü kaydedilmişti. Öte yandan pilotların çok deneyimli olduğu, bilinen bir sağlık ya da maddi sorunları bulunmadığına dikkat çekilmişti. Havayolu şirketi China Eastern yetkilileri, uçakta herhangi bir sorun tespit edilemediğini, düşmeden önce acil durum bildirimi alınmadığını ve bu yüzden uçağın düşürülmüş olma ihtimalinin göz ardı edilmediğini açıkladı.

Kaynak: Wall Street Journal
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...