Tgrt Haber

Dünya tahıl krizine odaklanmışken Suriye Putin'in sözlerine vurgu yaptı

05 Eylül 2023 10:52 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 11:22
Dünya tahıl krizine odaklanmışken Suriye Putin'in sözlerine vurgu yaptı
rusya,suriye,recep tayyip erdoğan,vladimir putin,beşar esad

Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin'in görüşmesinin ardından Suriye'nin resmi haber ajansı dikkat çeken bir noktaya vurgu yaptı. Ajans Sana, Putin'in sözlerini ön plana çıkardı.

Dünyanın merakla beklediği Erdoğan-Putin görüşmesi dün Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleşti. Görüşmede Ukrayna'nın son durumu ele alınırken Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'na dönüp dönmeyeceği tüm dünyanın merak konusuydu. Suriye ise bambaşka bir noktayı ön planı çıkardı.

Dünya medyası, tahıl krizine odaklanmışken Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kontrolündeki haber ajansı Sana, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözlerini ön plana çıkardı.

PUTİN'İN 'SURİYE' SÖZLERİ ÖN PLANDA

Sana, kritik görüşmenin ardından “Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye’nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasının gerekli olduğuna vurgu yaptı” başlığıyla açıklamaları duyurdu.

Haberde, “Putin, Suriye’nin geleceğini sadece Suriye halkının belirleyeceğini teyit etti ve dışarıdan yapılacak yönlendirmeler olmaması gerektiğini söyledi. Bu açıklamalar Erdoğan’la Soçi’de katıldığı basın toplantısında geldi” denildi.

Suriye haber ajansı, Putin’in, “Biz Suriye’deki siyasal durumu görüştük ve Astana formülündeki çerçeveye uyulmasının en etkili yol olduğunu düşündük. Bu krizi çözmek için en temel yaklaşımın Suriye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğünün korunması olduğunu söyleyebilirim” sözlerine yer verdi.

Kaynak: SANA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...