Tgrt Haber

Dünyanın en uzun ikinci adamı hastalıklarla mücadele ediyor

02 Temmuz 2021 12:03
Dünyanın en uzun ikinci adamı hastalıklarla mücadele ediyor
guinness rekorlar kitabı,ingiltere

Guinness Dünya Rekorlar kitabına dünyanın en uzun insanı olarak giren Mardinli Sultan Köse'nin ardından ikinci en uzun insan olan Hüseyin Bisad, hastalıklarla boğuşuyor.

2,51'lik boyuyla dünyanın en uzun insanı olan, Mardin'de yaşayan Sultan Kösen'in ardından dünyanın en uzun insanı Hüseyin Bisad, 2002 yılında boyu sayesinde ünlendi. Londra'da bir bakımevinde yaşayan Bisad'ın boyu 2 metre 26 santimetre olarak kayıtlara geçti. 

Bisad, şimdilerde ise Londra'da yaşadığı bakımevinde hastalıklarla mücadele ediyor. Günde 3 kez diyalize girmek zorunda kalan Bisad, hastalıkları yüzünden son beş yılda hayatını askıya aldı.

Dünyanın en uzun ikinci adamı hastalıklarla mücadele ediyor

Şubat 2020'de böbrek nakli olduktan sonra şu anda Kuzey Londra'daki Brent'teki bir bakımevinde yaşamaya başladı. Doktorlarına göre, durumuna normalden daha fazla büyüme hormonu üreten hipofiz devizmi neden olabilir.

Hüseyin Badis, uzun olmayı sevmediğini söyledi:

''Bu çok fazla sorun, sen farklı bir insansın. Diğer herkes normal ve ben farklıyım. Herkes beni görebilir, insanlar bazen neden bu kadar uzun olduğumu soruyor, ben neden bu kadar uzun olduğumu soruyorum.''

Hüseyin Basid, kıyafetlerini özel olarak diktirmenin yaklaşık 700 sterline mal olduğunu söyledi. Ayakkabıları ise özel olarak ihraç ediliyor ama standart boyda bir yatak bulamıyor.

Dünyanın en uzun ikinci adamı hastalıklarla mücadele ediyor

Tüm bu sorunlara rağmen Basid, geleceğe iyimser baktığını söylüyor. Basid, iyileştiğinde ise Somali'ye giderek karısını alıp Londra'ya dönmek istediğini belirtti. Dailymail'in haberine göre, Basid, ilkokul 1. sınıftayken normal bir boyda olduğunu fakat sonradan işlerin değiştiğini şu sözlerle anlattı:

''1. Sınıfta okuldayken normaldim. Benim yaşımdaki herkesle aynı boydaydım ama 2. yılda büyümeye başladım. Okul müdürüm 'Hüseyin olduğunuzdan emin misiniz?' dedi. 'Eve git babanı getir' dedi, eve döndüm ve babam beni okula geri götürdü. İkinci sınıftayken öğretmenle aynı boydaydım ve o da 'Hüseyin misin?' dedi. Yaklaşık altı ila yedi yaşlarındaydım. Daha büyük bir sandalyem, daha büyük bir masam vardı, her şey değişti.''

Öte yandan Hüseyin Basid, Somali'de yaşananlardan dolayı ise kendi ülkesinden kaçtı ve İngiltere'ye sığındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...