Tgrt Haber

Dünyanın en yüksek noktası Everest'te korona virüs yayılıyor

05 May 2021 11:36
Dünyanın en yüksek noktası Everest'te korona virüs yayılıyor
everest dağı,,zirve,,yüksek,,korona virüs,,salgın,

Dünyada deniz seviyesinin üstündeki en yüksek yer olan Everest Dağı'na tırmanan dağcılar arasında korona virüs salgını hızla yayılıyor. Bölgedeki kamplarda şimdiye kadar 17 vakaya rastlandı.

Çin'in Wuhan kentinde korona virüs salgınının patlak vermesinin ardından 1 yıl önce kapatılan dünyanın en yüksek noktası Everest Dağı, nisan ayında yeniden dağcılara açılmıştı. Ancak açılmayla beraber 20 Nisan'da ilk korona vakası ortaya çıkmış, Norveçli bir dağcının testi pozitif çıkmıştı.

Nepal'den gelen son haberler, dağdaki korona virüs vakalarında artış yaşandığı yönünde. Kovid-19 belirtisi gösteren dağcıların sayısındaki hızlı artış, salgının dünyanın zirve noktasında da yayılmaya başladığı korkusuna yol açtı. Kamp görevlilerinin bilgilerine göre, kampta semptom gösteren dağcıların sevk edildiği Katmandu'daki hastanelerde şu ana kadar 17 kişinin korona virüse yakalandığı doğrulandı. Bir hastane görevlisi ise açıklanan sayıdan daha fazla korona virüs vakası olduğunu öne sürdü.

"Hükümet gelir kaybı korkusundan vakaları saklıyor" iddiası

Vakalarla ilgili Nepal hükümetinden şimdiye kadar resmi bir açıklama gelmedi. Bunun sebebinin ise olası gelir kaybından korkulması olarak gösteriliyor. Zira yabancı dağcıların ülke ekonomisine ciddi gelir sağladığı biliniyor. Hükümetin vakaları doğrulaması halinde, önlem olarak dağı yeniden tırmanışa kapatması gerekeceği için açıklama yapmaktan kaçındığı belirtiliyor.

Bakanlık "Everest'te vaka yok" diyor

Nepal'de komşu ülkelere kıyasla virüsün bulaşma oranı daha yüksek olsa da Kültür Turizm ve Sivil Havacılık Bakanlığı yetkilisi, Everest'teki kamplarda korona virüs vakasına rastlanmadını duyurdu.

Ülkede salgının başından beri 351 bin Kovid-19 vakası tespit edildi. Hastalığa yakalanan 3 bin 417 kişi yaşamını yitirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...