Tgrt Haber
03 Temmuz 2014 20:07

Emrullah İşler'den 'erken seçim' açıklaması

Başbakan Yardımcısı İşler, erken seçim iddialarını yanıtladı.

Emrullah İşler'den 'erken seçim' açıklaması
emrullah işler, erken seçim, erken seçimler,

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, anayasanın cumhurbaşkanına erkler arasındaki uyumu sağlama görevi verdiğini belirterek, "Sayın Başbakanımız tabiki bir orkestra şefi gibi, başbakanlıkta edindiği tecrübe ile bu işi devletin başında durarak ülkemizi yönetecektir" dedi. 360 Televizyonundaki "Ankara Hattı" adlı programa katılan İşler, burada yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması durumunda, halkın arasında olacağını ve kendilerinin de onun 12 yıllık tecrübelerinden faydalanacaklarını yanıtını verdi. İşler, "Tabii ki Sayın Erdoğan cumhurbaşkanı olduğu zaman AK Parti'ye gelip toplantılara katılacak değil. Bunların başka formülleri ve iletişim kanalları olacak ve görüş alışverişinde bulunulacaktır" değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması ile 3 dönem yasağının kalkmayacağını ve bunun devam edeceğini söyleyen İşler, AK Parti'nin ilke partisi olduğunu ve bu kararın da ortak akılla alındığını kaydetti. İşler, Erdoğan'ın da ilke adamı olduğunun altını çizerek, "Erdoğan'ı Erdoğan yapan vermiş olduğu sözde durmasıdır. Nitekim kararlı tutumunu sergiledi ve 3 dönem kuralından taviz verilmeyeceğini ortaya koydu" dedi. İşler, 2007 yılında, genel seçimlerin 5 yılda bir yerine 4 yılda bir yapılması kararının alındığını anımsatarak, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi, genel seçimlerin 5 yılda bir yapılması kararı parlamento tarafından alınabilir" şeklinde konuştu.
 
BASKIN ERKEN SEÇİM İDDİASI
 
Muhalefetin baskın erken seçim beklentisi içinde olduğunun belirtilmesi üzerine İşler, şu anda da istikrarlı bir dönem yaşandığı için böyle bir şeye ihtiyaç bulunmadığını kaydetti.
 
Başbakan Yardımcısı İşler, Erdoğan'ın ilk turda yüzde 55 oy alarak cumhurbaşkanı seçileceği kanaatinde olduğunu dile getirerek, milletin, kaliteyi ve değerli olanı gördüğünü ve Başbakan Erdoğan'ın verdiği mesajları milletin çok net bir şekilde aldığını söyledi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in cumhurbaşkanı için kullandığı "Güçler arasında orkestra şefi" tanımlamasını nasıl değerlendirdiğine dair bir soruya ise İşler, "Sözcümüzün söylediği gayet doğru. Anayasanın kendine verdiği yetki de odur. Erkler arasında uyumu sağlamaktır cumhurbaşkanının görevi. Sayın Başbakanımız tabiki bir orkestra şefi gibi, başbakanlıkta edindiği tecrübe ile bu işi devletin başında durarak ülkemizi yönetecektir. Elbette hükümet görevini yapacak. Sayın cumhurbaşkanı da seçildikten sonra görevini yapacaktır" cevabını verdi.
 
İşler, cumhurbaşkanı ile başbakan arasında seçilme yöntemleri dolayısıyla çatışma çıkıp çıkmayacağına dair soru üzerine, "Ben yeni dönemde çatışma olmayacağını düşünüyorum. Geldiğimiz nokta bunun için önemli. Anayasa değişikliğini bunun için istiyoruz. Neticede insan faktörü öne çıkıyor. Her insanın egosu vardır. İnsanlar arası huzursuzluklar, anlaşmazlıklar çıkabilir. Başbakanımız, cumhurbaşkanı olduktan sonra AK Parti'nin başbakanı ile arasında hiçbir sıkıntının yaşanmayacağını düşünüyorum. Sıkıntı olmaz. Ama sistem ileride iktidarda AK Parti olmadığı zaman bu kadar düzgün işlemeyebilir" değerlendirmesini yaptı.
 
Erdoğan'ın, Çankaya Köşkü'ne çıkması durumunda Çözüm Sürecinin tıkanıp tıkanmayacağının belirtilmesi üzerine İşler, adaylık konuşmasında Erdoğan'ın, Çözüm Süreci ve paralel yapılanma ile mücadelenin devam edeceğini söylediğini hatırlattı. Çözüm Sürecinde atılan adımlar hakkında bilgiler veren İşler, yapılan icraatlarla PKK'nın elinden bir çok kartı aldıklarını kaydetti.
 
Kürt annelere özgüven geldiğini ve bu sayede dağa çıkan çocuklarının peşlerine düştüklerini anlatan İşler, 2023 hedeflerine ulaşmak için akan kanın durdurulması gerektiğini, bunun için gövdelerini taşın altına koyduklarını vurguladı.
 
"PARALEL YAPIYLA MÜCADELE HIZ KAYBETMEZ"
 
Başbakan Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı olması durumunda paralel yapıyla mücadelenin yavaşlayacağına dönük bir endişe olduğunun hatırlatılarak, "Başbakan, Çankaya'ya çıkarsa paralel yapıyla mücadele aynı hızla devam eder mi?" şeklindeki soru üzerine  İşler, "Tabii aynı hızla devam eder ve edecek de. Bir defa paralel yapıyla mücadele artık AK Parti'nin mücadelesi olmaktan çıktı, devletin mücadelesi hale geldi. Çünkü bu devleti tehdit eden bir mesele" ifadelerini kullandı.
 
İşler, "Paralel yapıyla mücadele 17 Aralık'tan itibaren başladı ve hızlı bir şekilde bürokraside, diğer kurumlarda devam ediyor. Bu sayın Başbakanımız, cumhurbaşkanı olduğu takdirde de kesinlikle hız kaybetmez bilakis daha güçlü bir şekilde de devam eder ve edecek" dedi.
 
İşler, Çözüm Süreci konusuna ve paralel yapıyla mücadeleye çok önem verdiklerini vurguladı.
 
"ÇATI ADAYIN ÖZGÜL AĞIRLIĞI OLMADIĞI BİLİNMEKTE"
 
CHP ve MHP'nin de aralarında olduğu bazı siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim yarışında hiç bir şekilde Erdoğan'ı zorlamayacağı kanaatinde olduğunu dile getiren İşler, İhsanoğlu'nun adaylığının duyurulmasının da "yangından mal kaçırır gibi", ayaküstü yapıldığını kaydetti.
 
"Çatı adayın tutmayacağı zaten şu güne kadar belli olmuştur" diyen İşler, Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta yeni cumhurbaşkanı seçileceğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...