Tgrt Haber
05 May 2021 14:33

Endonezya'da kullanılmış çubuklarla Kovid-19 testi skandalı

Endonezya'da büyük bir skandal gün yüzüne çıktı. Ülkedeki bir ilaç şirketinin personelleri, kullanılmış Kovid-19 çubuklarını yıkadıktan sonra yeniden sattıkları gerekçesiyle tutuklandı.

Endonezya'da kullanılmış çubuklarla Kovid-19 testi skandalı
endonezya,,korona,,test,,çubuk,,skandal,

Dünya korona virüs salgınından kurtulmaya çalışırken, salgının bitmesine engel niteliğinde bir skandal yaşandı. Endonezya'da bir ilaç firmasının görevlileri, daha önce kullanılmış olan Kovid-19 testi çucuklarını yıkayıp tekrar sattıkları iddiasıyla tutuklandı.

9 bin yolcuya test yapılmış

Polis ekipleri, skandal olayın aralık ayından beri Kuzey Sumatra'nın Medan kentinde bulunan Kualanamu Havalimanı'nda yaşandığını tahmin ediyor. Yapılan resmi açıklamada, havalimanındaki 9 bini aşkın yolcuya kullanılmış çubukla korona testi yapılmış olabileceği belirtildi.

Yolcuların şikayeti skandalı ortaya çıkardı

Medan'daki havalimanında seyahat edebilmek için negatif koronavirüs şartı koyulduğundan, bir süredir "Kimia Farma" adlı firmadan alınan hızlı test kitleri kullanılıyordu. Yolcuların yanlış test sonucu şikayeti sonrası konuyu iaraştırma kararı alan polis ekipleri, havalimanına sivil personel sevk ederek olayı incelemeye başladı. Görevli personel yaptığı incelemelerde, test çubuklarının kullanıldıktan sonra yıkanıp tekrar kullanıldığını belirledi.

5 kişi tutuklandı

Sağlık ve tüketici kanunlarını ihlal etmekle suçlanan Kimia Medan şirketinin yönecisinin de dahil olduğu 5 kişi tutuklandı. Firmadan yapılan açıklamada ise ilgili personellerin işine son verildiği duyuruldu. Ayrıca firma içi denetlemelerin de sıkılaştırılacağı sözü verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...