Tgrt Haber
08 May 2023 09:21 - Güncelleme : 08 May 2023 10:01

Ernesto Che Guevara'yı yakalayan general hayatını kaybetti

Arjantinli Marksist-Leninist siyasetçi ve Küba'nın komünist devrimcisi Che’yi yakalayan, 84 yaşındaki General Gary Prado Salmon hayatını kaybetti.

Ernesto Che Guevara'yı yakalayan general hayatını kaybetti
küba,devrim,che

Küba denilince akla gelen ilk isimlerin başında efsanevi lider Ernesto Guevara... Tarih sahnesine adını yazdıran Che amacı, Küba’dan sonra tüm Latin Amerikan ülkelerinde Marksist-Leninist ideolojiyi yaymaktı. Ama Ernesto Guevara, bir muhbirin ihbarı ile Bolivya Özel Harekât Birliği ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) ortak operasyonu ile 9 Ekim 1967'de yakalandı.

Che’yi yakalayan komutan General Gary Prado Salmon 1967' de Bolivya Kongresi tarafından "kahraman" ilan edildi. 

Gary Prado Salmon, 1981'de kaza kurşunu ile belkemiğinden vurularak felç geçirdi. Daha sonra 1988'de ordudan emekli oldu.

''CESARETİNİ BİZLERE MİRAS BIRAKTI''

Babasının ölüm haberini sosyal medya da paylaşan Gary Prado Arauz, "Tanrı, az önce babamı krallığına çağırdı, bize sevgi, dürüstlük ve cesaret mirası bıraktı. Olağanüstü bir insandı." dedi.

Ernesto Che Guevara'yı yakalayan general hayatını kaybetti
General Gary Prado Salmon

Che’yi La Higuera kırsalındaki bir okulda infaz eden, Bolivyalı asker Mario Teran Salazar’ da 11 Mart 2022'de 80 yaşında hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...