Tgrt Haber
01 Ocak 2022 09:27

Ermenistan’dan önemli karar! Türk mallarına yasağı kaldırdı

Ermenistan hükümeti Türk mallarına koyduğu yasak kararını kaldırdığını açıkladı.

Ermenistan’dan önemli karar! Türk mallarına yasağı kaldırdı
Ermenistan Türkiye ilişkileri,Ermenistan ambargo

Ermenistan hükümeti, 2020 yılı Aralık ayında yürürlüğe koyduğu Türk mallarına yasak kararını kaldırdığını açıkladı. Böylece Türk Malları 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren Ermenistan’a yeniden serbestçe giriş yapabilecek. Ermenistan Ekonomi Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada “Ermenistan hükümeti bünyesinde ilgili bakanlıklar arasında esaslı çalışma yapılarak, Türk mallarına yönelik uygulanan yasağın kaldırılması kararlaştırıldı. Alınan bu karar, Ermenistan’daki enflasyonun düşürülmesi ve halkın ihtiyaç duyduğu tüketim mallarının artmasını sağlayacaktır. Kararın ayrıca Ermenistan’ın ihracatına da olumlu katkıları olacaktır” ifadeleri yer aldı. Ermenistan, Türk mallarına ambargoyu İkinci Karabağ Savaşı’nı gerekçe göstererek almıştı.

3+3 PLANI İŞLİYOR 

İkinci Karabağ Savaşı sonucunda Azerbaycan’ın, Güney Kafkaslar’da Türkiye’nin inisiyatifiyle bölgenin ekonomik gelişmesini öngören 3+3 planı hazırlandı. Bu plana göre bir taraftan bölgesel güçler Türkiye-Rusya-İran diğer taraftan Azerbaycan-Ermenistan-Gürcistan’ın, bölgenin barış havzasına dönüşmesi için işbirliği başlatması öngörülüyor. 
Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesi süreci de başlatıldı. Tarafların tayin ettiği özel temsilcilerin ocak ayında ilk kez Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya gelmeleri planlanıyor. Türkiye ile Ermenistan arasındaki kara sınır geçişi, 1993 yılından beri kapalı. 2022’de Erivan ile İstanbul arasında karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması da bekleniyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...