Tgrt Haber
21 Haziran 2021 00:29

Ermenistan’daki seçimde Paşinyan önde götürüyor

Ermenistan erken seçim için sandığa giderken mevcut başkan Paşinyan açıklanan sandıklara göre seçimi açık ara önde götürdüğü belirtildi.

Ermenistan’daki seçimde Paşinyan önde götürüyor
ermenistan,,seçim,,paşinyan,

Ermenistan’da halk erken seçim için sandık başına gitti. Yaklaşık 2,6 milyon seçmenin kayıtlı olduğu ülkede 2 bin oy kullanma merkezi kuruldu. Seçimlerde 22 parti ve 4 ittifak yer aldı. TSİ 20.00’de oy verme işlemi sona erdi. Ermenistan’da seçime katılım yüzde 49,4 olurken 1 milyon 281 bin 174 kişi oy kullandı. Seçimlerde güvenlik güçleri her yerde önlem alırken adeta kuş uçurtulmadı. Seçim Kurulu seçimlerde toplam 319 ihlal gerçekleştiğini bunların 150'sinin fiziki müdahaleye bağlı suçlar, 6'sının rüşvet ve geri kalanının farklı sebeplerden oluşan ihlaller olduğunu açıkladı.

PAŞİNYAN SEÇİMLERİ ÖNDE GÖRÜTÜYOR

Ermenistan’da kesin olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 4'ünden fazlasının sayıldığı ve oyların yüzde 58,4'ünü mevcut Başbakan Nikol Paşinyan aldığı açıklandı. Paşinyan'ın en güçlü rakibi olan eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan ise sayılan oyların yüzde 22,01'ini aldığı belirtildi. Diğer partiler ise sayıların oyların yüzde 1'inin altında oy aldı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...