Tgrt Haber
14 Aralık 2021 10:13

Ermenistan’dan normalleşme adımına destek

Türkiye’nin Ermenistan ile normalleşme adımının başlatıldığını ve özel temsilci atanacağını duyurmasının ardından Ermenistan'dan olumlu mesaj geldi.

Ermenistan’dan normalleşme adımına destek
Ermenistan,Türkiye,normalleşme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamada Ermenistan ile normalleşme sürecinin başlayacağını duyurdu. Normalleşme adımları çerçevesinde  özel temsilci atanacağını duyuran Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan ile de durumun konuşulduğunu belirtti.  Bakan Çavuşoğlu, “Ermenistan, bu son yaşananlardan ders alıp barışı, huzuru tercih ederse büyükelçilik de açılabilir. Bu konuda yine Azerbaycan ile birlikte karar veririz” ifadelerini kullandı.

ERMENİSTAN DA ÖZEL TEMSİLCİ ATACAK

Türkiye’nin bu adımı sonrasında Ermenistan’dan açıklama geldi. Erivan yönetimi Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik özel bir temsilci atayacağını duyurdu. Unanyan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ermenistan konusunda özel temsilci atanacağına ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

ÖN KOŞULSUZ DESTEK

Ermenistan’ın her zaman olduğu gibi Türkiye ile ilişkileri ön koşulsuz normalleştirme sürecine hazır olduğunu vurgulayan Unanyan, bunun hükümet programında yer aldığına dikkat çekti. Unanyan, “Bu bağlamda, Türk Dışişleri Bakanı'nın ilişkilerin normalleşmesi için özel temsilci atanmasına ilişkin açıklamasını olumlu değerlendiriyoruz. Ermeni tarafının diyalog başlatmak için özel bir temsilci atayacağını teyit ediyoruz." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...