Tgrt Haber
20 Haziran 2022 09:18 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 09:27

Esir ABD askerleri Rus medyasında: Teslim olduk, savaşa karşıyız

Rusya’ya karşı Ukrayna saflarında savaşan ancak daha sonra haber alınamayan iki ABD vatandaşı Rus medyasına çıkarıldı. 

Esir ABD askerleri Rus medyasında: Teslim olduk, savaşa karşıyız
ABD,Alex Drueke,Andy Huynh

Dünya yaklaşık bir haftadır Ukrayna’da Rusya’ya karşı savaşan Rus askerlerinin akıbetini çözmeye çalışıyor. İki ABD askeri Alex Drueke ve Andy Huynh’un Harkov bölgesindeki bir çatışma sırasında ekipten ayrılmış ve bir daha haber alınamamıştı. Rusya devlet meydasına konuşan askerler, ormandan çıktıktan sonra bir köyde Rus devriyesine teslim olduklarını söyledi. Drueke ve Huynh’un Rus yanlısı ayrılıkçı Donbas bölgesinde bulunduklarını bildirdi. Ancak geçtiğimiz hafta Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, askerler konusunda bilgileri olmadığı açıklamıştı.

ANNESİNE MESAJ GÖNDERDİ

Annesine mesaj gönderen Alex Drueke, “Anne, sadece hayatta olduğumu bilmeni istiyorum. En kısa sürede evde olmayı umuyorum. Benim için köpeğimiz Diesel’i sev. Seni seviyorum” dedi. Rus Televizyonu ayrıca Drueke ve Huynh’un Rusça, “Ben savaşa karşıyım” dediği kısa videolarını yayınladı.

‘UKRAYNA’YA GİTMEYİN’

Drueke ve Huynh haricinde Ukrayna’ya giden Grady Kurpasi isimli üçüncü bir eski ABD askerinden de geçen haftadan bu yana haber alınamıyor. Cuma günü ABD Başkanı Joe Biden, “Henüz nerede olduklarını bilmiyoruz ama buradan tekrarlamak istiyorum: Amerikalılar şu anda Ukrayna’ya gitmemeli” diye konuşmuştu. Ukrayna için savaşan iki Britanya vatandaşı da geçtiğimiz günlerde yakalanmış ve Rus ayrılıkçılar tarafından idam cezasına çarptırılmıştı. Askerlerle ilgili bir adet fotoğraf ve bir adet video ortaya çıkmıştı.

Kaynak: RT TV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...