Tgrt Haber
28 Şubat 2017 18:40

Etna Yanardağı faaliyete geçti

Avrupa'nın en yüksek aktif yanardağı Etna faaliyete geçti. İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Etna Yanardağı aylar sonra yeniden lav püskürtmeye başladı.

Etna Yanardağı faaliyete geçti
Etna Yandağı,Etna

İtalya'nın Sicilya Adası'nda bulunan ve 23 Ocak'ta yeniden faaliyete geçen Avrupa'nın en yüksek aktif yanardağı Etna püskürmeye devam ediyor. Yerbilimci Boris Behncke tarafından 27 Şubat'ta çekilen görüntülerde, patlamaların yanardağın en yüksek noktasında gerçekleştiği görülüyor. Yetkililere göre, yanardağın yakınlarındaki yerleşim yerleri için herhangi bir risk bulunmuyor.

Turuncu alarm verildi

Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü, patlamalar yüzünden ikinci derecede yüksek tehlikeyi ifade eden turuncu alarm verirken, yetkililer Etna yakınlarındaki yerleşim yerleri için herhangi bir risk bulunmadığını ifade etti. Püskürtmeler yüzünden bölgede irili ufaklı sismik hareketlilikler kaydedilse de yanardağ yakınlarındaki Fontonarossa Havaalanı açık kalmaya devam ediyor. 

Etna'daki hareketlilik, çevre iller Katanya ve 2017'de G7 Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak Taormina kentinden de görülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...