Tgrt Haber
05 Eylül 2021 11:11

Ev fiyatına ada satılıyor! Üstelik 89 dönüm

İskoçya'nın kuzeybatı kıyısındaki 'İskoçya yaz Adaları'ndan biri Türkiye'de ev fiyatına satışa çıkarıldı.

Ev fiyatına ada satılıyor! Üstelik 89 dönüm
iskoçya,,ada,

İskoçya'nın kuzeybatı kıyısında, Ullapool'a 6 km uzaklıktaki Loch Broom'un ağzında yer alan 'İskoçya Yaz Adaları'ndan biri olan Issız Carn Deas Adası satışa çıkarıldı. Özel bir İskoç Adası olan ada, Londra'nın merkezindeki bazı park yerlerinin fiyatından daha ucuza, 50 bin sterline yani yaklaşık 575 bin TL'ye satışa çıkarıldı. Ada, bu şartlarla Türkiye'deki birçok ev fiyatının altında bile kaldı.

Adanın yüzölçümü ise 89 dönüm, en uzun olduğu kısım 485 metre en geniş olduğu kısım ise 270 metre... Adayı satan Goldscrest Arazi ve Ormancılık Grubu, Carn Deas Adası'nın çevresinde, denizde yapılabilecek etkinliklere dikkat çekti.

Grubun ortağı Fenning Welstead ise The Herald'a ''Adanın cazibesi, bozulmamış doğa güzelliğinde yatıyor'' dedi ve sözlerine şunları ekledi:

''Burada hakikaten gerçeklikten kaçabilir, derin bir nefes alıp doğanın size sunduklarının tadını çıkarabilirsiniz. Kamp yapmak, denizde avlanmak, gündüzleri yüzmek, kano yapmak veya yelken açmak, geceleriyse ışık kirliliği olmadan gökyüzünün tadını çıkarılabilir.''

Ev fiyatına ada satılıyor! Üstelik 89 dönüm

Fakat buraya otel yapmak mümkün değil. Arazi ve ormancılık grubu, arazi üzerinde ünşa edilebilecek en büyük yapının 'küçük bir kulübe' olduğunu, bu yapının bile ancak izinle yapılabileceğini belirtti.

 

 

 

Ada, takımadasınki diğer iki adaya çakıl bir kıyı okuyla bağlı fakat kıyı oku bu satışa dahil değil. Adanın satışa çıkarılmasındaki nedenlerden biri ise İskoçya'da kırsal nüfustaki azalmayla mücadele etmek, İskoç hükümetinin halka adalara taşınmaları veya adalarda kalmaları için 50 bin sterline kadar para teklif edeceği haberini takiben gerçekleşti.

İskoç Ulusal Partisi (SNP) Shetland, Orkney ve Hebrides'te bulunan nüfus azalmasından endişeli ve gençlerle ailelere uzak topluluklarda yaşayıp çalışmaları için mali bir teşvik sağlamaya çalışıyor. “Ada Tahvilleri” planı, halkın İskoçya'nın uzak adalarında ev satın almasına ve iş kurmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Press and Journal'a göre, plan şu anda adalarda yaşayan ve adalara taşınmak isteyenler için geçerli olacak.

SNP'nin Batı Adaları adayı Alasdair Allan, konuya ilişkin şunları söyledi:

"İskoçya'daki nüfus azalması eğilimini tersine çevirmek ve daha çok kişiyi ada topluluklarında yaşamaya ve çalışmaya teşvik etmek için yapabileceğimiz her şey, özellikle de zararlı Tory Brexit'i karşısında cesaretlendirilmelidir.''

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...