Tgrt Haber
01 Haziran 2022 09:08 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 09:25

Evlerinin üstüne uçak düştü! Şans eseri kurtuldular 

Geçtiğimiz aylarda Rus Su-34 savaş uçağı Ukrayna’da iki katlı bir binanın çatısına çakıldı. O sırada aile, binanın bodrum katını temizliyor olmasından dolayı şans eseri kurtuldular. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: New York Times
Evlerinin üstüne uçak düştü! Şans eseri kurtuldular 
Ukrayna,Rusya,Uçak

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı esnasında bir Rus Su-34 Savaş Uçağı, ülkenin kuzeyindeki Çernigiv’de iki katlı bir binanın tepesine çakıldı. O esnada Yulia Hrebnyeva ve çocuklarının savaştan dolayı kullandıkları bodrum katını temizliyor olmaları hayatlarını kurtardı. Kocasını kapı kilidi için malzeme almaya gönderen Hrebnyeva ve çocuklarını daha sonra yanan evden eşi kurtardı. Olay sırasında alevlerin sıçradığı karşı evdeki yatalak bir yaşlı yanarak öldü.

RUSLARA İNAT YENİDEN İNŞA EDECEĞİM

Uçağın kalıntıları halen evin bahçesinde bulunuyor. 5 Mart’ta insanlara yardım dağıttığını söyleyen Hrebnyeva, “6 Mart’ta hiçbir şeyimiz yoktu. İnsanlar bize yardım taşımaya başladı” diyor. Kocası ve çocuklarının şu an Norveç’te olduğunu anlatan Hrebnyeva, “Ruslara inat evimi bu noktada yeniden inşa etmek istiyorum” dedi.

Uçaktan atlayarak hayatta kalan Rus pilotun peşinden Vitaliy Serhienko ve kayınbiraderi Serhiy Tkachenko gitti. Pilot Binbaşı Aleksandr Krasnoyartsev, Serhienko’yu göğsünden vurdu, talihsiz adam hayatını kaybetti. 

Evlerinin üstüne uçak düştü! Şans eseri kurtuldular 

PİLOTU UKRAYNA ASKERİ KURTARDI

Hemen orada teslim olan Rus pilotu, linç edilmekten Ukrayna askerleri kurtardı. Uçağın ikinci pilotu ise başka bir noktada ölü bulundu. Öldürülen abisi için “Çok iyi bir adamdı, herkes onu severdi” diye konuşan Svitlana Voyteshenko, ‘Burada sivillerin olduğunu bilmiyordum’ dedi. Tabii ki ona inanmadım” dedi.

Kaynak: New York Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...