Tgrt Haber
02 Ocak 2014 07:20

Filistin Büyükelçisi öldü

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'daki bir apartman dairesinde meydana gelen patlamada yaralanan Filistin Büyükelçisi Cemal el-Cemal'in öldüğü bildirildi.

Filistin Büyükelçisi öldü
çek cmhuriyeti, prag, apartmanda patlama, filistin büyükelçisi, cemal el-cemal,

Çek polisi, patlamada ağır yaralanan 56 yaşındaki Cemal el-Cemal'in kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini belirtti. Çek Cumhuriyeti devlet radyosu, patlamanın Cemal'in Suchdol semtindeki apartman dairesinde meydana geldiğini duyurmuştu. Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, patlamanın büyükelçinin eski bir para kasasını evden çıkardığı sırada meydana geldiği, patlayıcıların kasada olup olmadığının henüz bilinmediği, olayın araştırıldığı bildirilmişti. Çek Cumhuriyeti Emniyet Müdürü Martin Cervicek, devlet televizyonu CT 24'ye açıklamasında, terör saldırısı izine rastlanmadığını, patlamanın büyükelçinin eski konutundan Suchdol Mahallesi'ndeki yeni evine getirilen kasaya yerleştirilen güvenlik sisteminden kaynaklandığının sanıldığını belirtti.
Cervicek, Çek medyasında yer alan, büyükelçinin evinde silah ve patlayıcıların bulunduğuna ilişkin iddiaların aksine, dairede tehlikeli herhangi bir nesnenin bulunmadığını söyledi. Beyrut doğumlu 56 yaşındaki Cemal'in, 1975'ten bu yana El Fetih üyesi olduğu, Bulgaristan ve eski Çekoslavakya da görev yaptığı, geçen yıl 11 Ekim'de Prag Büyükelçisi olarak atandığı belirtildi. Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Malki, "Cemal'in, ülkesine hizmet eden örnek bir diplomat olduğunu" vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...