Tgrt Haber

Filistin yönetimi ve Hamas Moskova'da bir araya gelecek

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Şubat 2024 14:53 - Güncelleme : 18 Şubat 2024 15:04
Filistin yönetimi ve Hamas Moskova'da bir araya gelecek
filistin,rusya,israil,gazze

Filistin yönetimi ve Hamas'ın bir araya gelmesinde Rusya arabulucu olacak. Filistinli gruplar 26 Şubat'ta Moskova'da görüşecek. 

Almanya'da düzenlenen 60. Münih güvenlik Konferansı'na Filistin Başbakanı Muhammed İstiyye de katıldı. İştiyye, Rusya'nın 26 Şubat'ta Filistinli grupları Moskova'ya davet ettiğini söyledi ve ''Filistin'in birliğe ihtiyacı var'' dedi. 

İştiyye, Filistin yönetiminin Hamas ile temas kurmaya hazır olduğunu belirtirken Hamas'a da mesajını iletti:

''Hamas’ın bizimle sahaya inmeye hazır olup olmadığını göreceğiz. Eğer Hamas hazır değilse o zaman durum değişir. Filistin’in birliğine ihtiyacımız var”

İştiyye ayrıca, Hamas’ın bu birliğin bir parçası olabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Filistin yönetimi ve Hamas Moskova'da bir araya gelecek - 1. Resim
Filistin Başbakanı Muhammed İstiyye

GAZZE'DE CAN KAYBI 29 BİNE DAYANDI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 28 bin 985 Filistinli öldürüldü, 68 bin 677 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...