Tgrt Haber

Fransa'da Nahel'i öldüren polise yardım kampanyası 1 milyon doları aştı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
03 Temmuz 2023 23:00 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 23:07
Fransa'da Nahel'i öldüren polise yardım kampanyası 1 milyon doları aştı
Fransa,Nahel

Fransa’nın Nanterre kentinde 27 Haziran’da 17 yaşındaki Nahel M.’yi vurarak öldüren polis memuru için başlatılan yardım kampanyasında binlerce euro yardım toplandı. Yardım kampanyaları 1 milyon doları aştı, Nahel'in büyükannesi yardımlara ateş püskürdü.

Fransa’da 17 yaşındaki Nahel M.’yi vurarak öldüren polis memuru için başlatılan yardım kampanyasında tepkilere rağmen artış sürüyor. Polis için başlatılan yardım kampanyasında 700 bin eurodan fazla para toplanmıştı. Nahel'i öldüren polis için toplanan bağış 1 milyon doları aşarak, kurbanın ailesi için toplanan 189 bin avroyu geride bıraktı. 

Yardım kampanyası Fransa'daki son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan aşırı sağcı Eric Zemmour'u destekleyen eski bir politikacı olan Jean Messiha tarafından başlatıldı. Kampanyanın sayfasında polis memurunun ''işini yaptığı ve şimdi yüksek bir bedel ödediği" ifadeleri yer aldı.

NAHEL'İN AİLESİ TEPKİ GÖSTERDİ

Nahel'in büyükannesi BFM kanalına verdiği demeçte, torununu öldüren polise gösterilen destekten dolayı kalbinin kırıldığını belirterek, "Bu adam Nahel'in canını aldı. Herkes gibi bedelini ödemeli. Adalete inanıyorum. Adalet sistemimize güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Fransa'da Nahel'i öldüren polise yardım kampanyası 1 milyon doları aştı

KAMPANYA UTANÇ VERİCİ!

Salı gününden bu yana devam eden isyan ve yağma, Fransa'daki kutuplaşmayı derinleştirmiş görünüyor. Polis için başlatılan yardım kampanyasına tepki gösteren Sosyalist Parti başkanı Olivier Faure, Gofundme'ye bir mesaj göndererek kampanyanın 'utanç verici' olduğunu belirtti.

Cumhuriyetçiler Partisi başkanı Eric Ciotti ise başlatılan kampanyayı savundu ve toplanan paranın memurun ailesine katkıda bulabileceğini öne sürdü. Sosyal medyadaki yorumlarda protestocuların yardım kampanyasına sert tepkiler verdiği görüldü.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...